Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nadační fond MA-MA Foundation splnil už sedmnácté přání. Plnit sny míří i za hranice České republiky

Dva roky, 17 splněných přání. To je vizitka nadačního fondu MA-MA Foundation, který pomáhá lidem v těžké životní situaci. V polovině září nadační fond splnili přání nemocné Karolínce, která chtěla zažít let balonem. Tento týden se členové MA-MA Foundation přesunuli do Rakouska. Tam plnili přání šestadvacetileté Martině, která prodělala v dětství onkologické onemocnění, které se jí před dvěma lety vrátilo a se kterým nyní bojuje.

„Martina chtěla zažít atmosféru světové opery, proto jsme s ní ve čtvrtek 29. září vyrazili do Vídně, díky našim partnerům z Českého Godwillu Martina seděla v dirigenstké loži Vídeňské státní opery, kam se běžný návštěvník nedostane, shlédla spolu s maminkou známou operu AIDA od Giuseppe Verdiho a po představení se podívala i do zákulisí tohoto proslulého operního domu. Neopakovatelnou atmosféru světové opery zažije Martina ještě jednou za několik málo týdnů. Měla by s námi totiž vyrazit do proslulé La Scaly v italském Miláně,“ řekla zakladatelka nadačního fondu Martina Koudelková.

Nadační fond splní během října ještě další přání. Nejprve 9.října tříletá holčička po onkologické léčbě poprvé spatří moře kam díky Plňme přání odlétá se se sestrou a maminkou a o tři dny později se 14 letá dívka s onkologickým onemocněním , která by se ráda zúčastnila velké módní přehlídky, bude mít možnost se takové přehlídky zúčastnit. Nikoliv jako návštěvnice, ale přímo jako jedna z aktérek, když se společně s modelkami projde po molu v Praze.  

Přání úplně z opačného ranku si přála splnit před dvěma týdny dvanáctiletá Karolínka. Ta kvůli nepozornosti a neohleduplnosti jednoho řidiče utrpěla při dopravní nehodě poranění míchy. Od doby autonehody dodnes „ušla“ veliký kus cesty, kdy na počátku nebyla schopna sama pohybu. Dnes je Karolínka na vozíku, dokáže se postavit a ujít pár kroků. V rámci prosincové charitativní talk show Martina Krause M.K.SHOW jehož součástí je i Plňme přání Karolínka obdržela certifikát na její přání letět balónem. „Proto s námi a svými nebližšími absolvovala let v jednom z největších balónů v ČR nad Českým rájem. Karolínka je skvělá a za letu celé osazenstvo balónu bavila svými komentáři, a věříme, že má zážitek na který bude dlouho vzpomínat,“  dodala zakladatelka fondu.

Nadační fond MA-MA Foundation byl založen v roce 2014 s cílem podat pomocnou ruku těm, kteří to potřebují. „Pomáhat ostatním by mělo být přirozeností každého člověka na což se v dnešní době  zapomíná. V mnoha ohledech stále ještě převažuje trend, že každý by se měl postarat sám o sebe a nezatěžovat ostatní. Chceme být mezi těmi, kdo se snaží změnit myšlení řady lidí a přesvědčit je, že  pomáhat má vždy smysl, což je i hlavním motem našeho nadačního fondu,“ uzavřela Martina Koudelková.

Další informace najdete na https://www.facebook.com/www.mamafoundation.cz/

Štítky nadační fond, Česko, opera, Rakousko, Giuseppe Verdi, Vídeň, Martin Kraus, Vídeňská státní opera, nemoc, Milán, Praha, La Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadační fond MA-MA Foundation splnil už sedmnácté přání. Plnit sny míří i za hranice České republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.