Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu za sportem? Dvojnásobný duel Brna se Spartou nebo městské basketbalové derby

Čeká nás možná poslední teplý víkend podzimu, čili ideální možnost vyjet s rodinou do přírody na výlet. Pokud však nejste výletní tip a raději půjdete zafandit a podpořit svůj klub, první říjnový víkend je tu pro Vás jako stvořený. Na Zbrojovku i Kometu totiž v neděli přijede pražská Sparta! Že je neděle daleko? Rozehřejte se v sobotu u basketbalové derby žen v utkání KP versus Handicap Brno.

Vynikající vstup do sezony se letos podařil brněnské Kometě. Po sedmi zápasech (psáno před utkáním v Pardubicích) patří brněnským druhé místo, přičemž na vedoucí Třinec shází Kometě pouhý bod. Ani Spartě se však nedaří nejhůř. Po sedmi kolech okupují pátou příčku. Střelecky přitom nijak nezáří, oproti Kometě dali o jedenáct gólů méně. Prestižní duel startuje v DFRG aréně v neděli patnáct minut po sedmnácté hodině.

V diametrálně odlišné situaci se po úvodu sezony nachází fotbalovisté Zbrojovky. Její bilance je prazvláštní, posuďte sami: sedm zápasů, jedna výhra, čtyři remízy a jedna prohra. Přímo katastrofální je pak střelecká potence brněnských. Za sedm zápasů se trefili pouze pětkrát. Méně gólů už vstřelil pouze Liberec a poslední Příbram. Ani Sparta však nezažívá pohádkový start. V Evropské lize sice porazila hvězdný Inter Milán, v české nejvyšší soutěži však drží velmi neuspokojivou čtvrtou příčku. Navíc prohrála domácí derby, což odnesl trenérským postem bývalý kouč Zdeněk Ščasný. V Brně si budou chtít pražané spravit chuť, jak si však poradí s horkým prostředím stadionu na Srbské? Drbna věří, že Zbrojovka minimálně bod urve a doufá, že u toho budete i vy! Výkop zápasu je přesně o půl třetí.

Druhý zápas sezony a hned derby! Brněnský basketbal čeká velká bitva městských rivalů. Basketbalistky Handicapu Brno vyhráli úvodní zápas nad Ostravou těsně 62:61 a drží se v horní polovině tabulky. Obdobně těsně, avšak s hořkostí porážky, se musely smířit hráčky KP Brno. První domácí zápas s Nymburkem totiž prohrály 73:79. Jak dopadne souboj Králova pole se Žabinami? Přijďte se podívat! Úvodní hvizd ve Vodově hale b sobotu přesně v 17 hodin.

 

Štítky AC Sparta Praha, basketbal, FC Zbrojovka Brno, Houseři Brno, FK Pardubice, FC Internazionale Milano, Evropská liga UEFA, FC Slovan Liberec, 1. FK Příbram, ČEZ Basketball Nymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu za sportem? Dvojnásobný duel Brna se Spartou nebo městské basketbalové derby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.