Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zoo láká na mládě pásovce

Pásovec štětinatý, který se narodil v polovině července v brněnské zoologické zahradě, je téměř k nerozeznání od rodičů. V Brně se jedná o historicky první narozené mládě.

Samici Elišku chová brněnská zahrada od roku 2013, samec Eda přišel do Brna o dva roky později z polského Krakova. "Porody pásovců jsou i v českých zoologických zahradách poměrně běžné, vzácné jsou ale právě jejich odchovy. Samice po porodu mládě totiž dost často zabije," uvedla kurátorka savců Dorota Gremlicová.

Chovatelé zatím s určitostí neznají  jeho pohlaví, protože u pásovců se těžko určuje i v pozdějším věku. Ale s největší pravděpodobností se jedná o samce. Návštěvníci najdou rodinku pásovců v Exotáriu.

Říjen ve znamení želvy

Měsíc říjen bude v brněnské zoo patřit želvám a jejich ochraně. Výstavy, přednášky a želví stezka upozorní návštěvníky na celosvětový problém ohrožení těchto vzácných živočichů, kteří obývají naši planetu miliony let a dnes je jejich největším nepřítelem člověk.

„Před deseti lety jsme se rozhodli podpořit úsilí na záchranu těchto zvířat a vytvořili jsme společně s dalšími subjekty projekt Zachraň želvu. Postupně se snažíme získávat finanční prostředky a budujeme ve vesnici Toyapakeh v Indonésii Rehabilitační centrum zvířat, které bude sloužit k léčbě želv zabavených nelegálním obchodníkům,“ řekl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Zdroj: MMB

Štítky Zoologická zahrada Brno, Brno, zoologická zahrada, Krakov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo láká na mládě pásovce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.