Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na koupališti v Riviéře se plánuje zřízení mobilního kluziště

Brněnské přírodní koupaliště Riviéra by se mělo v budoucnu stát sportovně-relaxačním areálem s celoročním provozem. Městská společnost Starez začala na pokyn města jako vlastníka připravovat projekt, který by umožnil umístění mobilního kluziště, které by bylo společně s kurty pro plážový volejbal zastřešené. Na tiskové konferenci to dnes řekl předseda představenstva Antonín Crha (KDU-ČSL).

Projekt by měl být hotov zhruba za dva roky, uskutečnění vize závisí na tom, zda město uvolní peníze. Zatím neexistuje ani hrubý odhad, kolik by stavba mohla stát. "Mobilní kluziště za Lužánkami bude za dva až tři roky na konci životnosti a plánuje se stavba fotbalového i hokejového stadionu, proto bude muset pryč. Na Riviéře by se mohla díky střeše i většímu přirozenému zastínění prodloužit sezona," uvedl Crha.

Beach volejbalové kurty nyní slouží pouze v letní sezoně. "Kdybychom je zastřešili, mohly by fungovat celoročně. V létě by se oddělaly boční stěny a zůstala by pouze střecha. V ostatních obdobích by bylo možné zde přitápět, aby se mohlo hrát celoročně," uvedl ředitel Starezu Martin Mikš.

Už příští rok čeká Riviéru dlouho plánovaná oprava betonových bazénů, jejichž údržba je velmi drahá a denně se z napuštěných bazénů prasklinami ztrácí 200 metrů krychlových vody. Za 200 milionů korun se do všech bazénů umístí nerezová vložka a také se postaví tobogán a další drobné relaxační a zábavní prvky.

"Příprava projektu se chýlí k závěru a na začátku roku bychom chtěli získat stavební povolení. Rekonstrukce by měla začít na podzim příštího roku a před letní sezonou 2018 by mělo být hotovo tak, aby se práce nedotkly letního provozu," uvedl Mikš.

Zdroj: ČTK
 

Štítky projekt, KDU-ČSL, bazén, léto, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koupališti v Riviéře se plánuje zřízení mobilního kluziště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.