Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Za Lužánkami se bude stavět nový bazén o délce 25 metrů

V brněnském sportovním areálu za Lužánkami se chystá stavba nového pětadvacetimetrového bazénu, který bude umístěný v suterénu pod současným padesátimetrovým bazénem. V minulosti už na tomto místě býval šestnáctimetrový bazén, porevoluční majitel areálu Zdeněk Valc jej však nechal zalít betonem a zřídil zde mobilní kluziště s hokejovým trenažerem.

Počítá se s investicí mezi 40 a 60 miliony korun a optimistický odhad hovoří o otevření ve druhém pololetí roku 2018, řekl na tiskové konferenci předseda představenstva městské společnosti Starez Antonín Crha (KDU-ČSL).

Pány města lze uskutečnit díky tomu, že se Brno dohodlo na odkupu poslední padesátiny areálu, kterou dosud vlastnil právě Valc. Nyní už je tak stoprocentním vlastníkem město. Za 20 milionů koupilo i posilovnu a cvičební sál. "Nechtěli jsme investovat do jeho majetku, když bylo zřejmé, že k odkupu dojde. Nyní je možné začít investovat více než dosud," uvedl Crha.

Nový bazén umožní například pořádání mezinárodních závodů, které vyžadujíckromě soutěžního i bazén pro rozplavání. Zároveň se sníží zatížení velkého bazénu, pro rodiny s dětmi je navíc kratší bazén vhodnější. "Od příštího školního roku bude povinná výuka plavání ve školách a možností v Brně tolik není," uvedl ředitel Starezu Martin Mikš.

Historicky jsou technologická zařízení připravená na obsluhu dalšího bazénu. "Stačí jenom obnovit rozvody, které Valc nechal uřezat, když bazén zalíval betonem," vysvětlil Mikš.

Pod tribunami velkého bazénu se také postaví wellness zóna. "Řada lidí už si nejde jen zaplavat, ale požaduje i navazující služby, které se nám tak podaří i s posilovnou propojit," řekl Crha.

Vedle menších školních bazénů tak bude v Brně k dispozici šestý pětadvacetimetrový bazén, díky čemuž se opět uvolní více prostoru pro veřejnost. Zájem o pronájmy bazénů ze strany škol, oddílů či jiných institucí zůstává velký.

Zdroj: ČTK

Štítky bazén, Lužánky, Brno, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za Lužánkami se bude stavět nový bazén o délce 25 metrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.