Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníkům v Brně stále chybí čtyři desítky lidí

Brněnská městská policie má potíže při náboru nových strážníků, do plného stavu jich stále chybí zhruba čtyři desítky. Tedy stejně jako na začátku roku. Někteří uchazeči přitom nezvládnou ani kotoul, řekl ČTK mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Strážníci v Brně si dnes připomínají 150 let od založení.

Počet strážníků v Brně se pohybuje kolem 500, plán je o čtyři desítky vyšší. Městská policie přitom pravidelně pořádá nábory. "V Brně je zájem o práci strážníka relativně vysoký, bohužel však vybereme jen nepatrný zlomek uchazečů," řekl mluvčí. Jak doplnil, úspěšnost žadatelů se pohybuje okolo osmi procent. Při nízkém počtu nováčků tak strážníci pokryjí pouze přirozené odchody zaměstnanců, například do důchodu.

Pro přibližně polovinu neúspěšných žadatelů jsou podle Ghanema hlavní překážkou fyzické testy, kdy někdy nezvládnou ani základní cviky, například kotoul. Pro druhou polovinu to jsou psychotesty. "Na druhou stranu bychom neradi případné uchazeče odradili. Setkáváme se při různých příležitostech s rekreačními sportovci, kteří mají dobré předpoklady pro tuto práci, ale přihlášku si nepodají kvůli strachu z neúspěchu. Rozhodně stojí za to přihlásit se našim personalistkám a nevzdávat se předem," řekl Ghanem.

Jak doplnil, k vyššímu zájmu o práci u Městské policie Brno přispěl v posledních měsících i náborový příspěvek 30.000 korun. Zvýšil se i příspěvek na stravu, městská policie nabízí i příspěvek na dopravu a další benefity.

Strážníci v Brně si dnes připomínají 150 let od založení, a to v areálu dopravního hřiště na Riviéře. Na akci Retro-Neretro předvedou vývoj techniky i moderní vybavení, to představí i policie, hasiči a záchranáři. K vidění jsou například i zbraně ze světových válek nebo dobové uniformy. Celníci zase ukážou neobvyklé zabavené předměty a také třeba přístroj na rentgenování aut.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníkům v Brně stále chybí čtyři desítky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.