Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně začíná stavba školky na sídlišti Kamechy za 75 milionů

V městské části Brno-Bystrc začíná v těchto dnech stavba mateřské školy na sídlišti Kamechy, která má být hotová v příštím roce. Nabídne šest tříd pro 168 dětí, řekl dnes novinářům primátor Brna Petr Vokřál (ANO). Na sídlišti už jedna školka je, ale její kapacita kvůli rozrůstající se zástavbě a novým obyvatelům nestačí uspokojit všechny rodiče s dětmi.

Se žádostí o výstavbu školky přišli lidé na jedno z prvních zasedání nového zastupitelstva po jeho zvolení v roce 2014. Školka bude sloužit obyvatelům Bystrce, ale i sousedního Žebětína. Podle Zuzany Taušové z tiskového střediska magistrátu bylo letos v březnu v Kamechách nahlášeno k pobytu kolem 2300 lidí.

Nová školka bude mít vlastní kuchyň, která bude připravovat obědy i pro druhou, již postavenou, školku v Kamechách. Její součástí bude i parkoviště a zahrada s hřištěm a pískovištěm. "V návaznosti na předpokládaný demografický vývoj je objekt navržen tak, aby ho bylo možné v budoucnu využít jako základní školu," uvedl Vokřál.

Brno má skoro 140 mateřských škol. Navštěvuje je zhruba 11.500 dětí. Na přelomu tisíciletí v nich bylo přes 8000 míst. Přestože Brno v posledních letech rozšířilo školky asi o 2500 míst stavebními úpravami nebo výstavbou
nových budov, stále se najdou rodiče, kteří nemají kam děti umístit. Často je to u dětí mladších tří let.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, sídliště, Petr Vokřál, ANO 2011, Bystrc, Žebětín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začíná stavba školky na sídlišti Kamechy za 75 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.