Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na trať u Vnorov na Hodonínsku by se dnes měly vrátit vlaky

Po dvou týdnech by se dnes měl obnovit provoz na trati z Veselí nad Moravou do Sudoměřic, která se opravuje po sérii nehod. České dráhy předpokládají ukončení výluky v 18 hodin, uvedla jejich mluvčí Monika Bezuchová. Problémy na místě začaly poté, co se u Vnorov střetl osobní vlak s traktorem. Později v místě vykolejil nehodový vlak a také posunovací lokomotiva. Osobní vlaky tak už dva týdny nahrazují mezi Veselím nad Moravou a Sudoměřicemi autobusy.

Jak Bezuchová doplnila, s otevřením trati začne v úseku Strážnice - Veselí nad Moravou platit až do 7. října výluka kvůli opravě zabezpečovacích zařízení. Z tohoto důvodu se budou vlaky v tomto úseku zhruba o pět až deset minut zpožďovat. České dráhy také vždy jeden pár vlaků každý den v úseku Hodonín - Veselí nad Moravou nahradí autobusy.  Pojedou podle výlukového jízdního řádu s odjezdy z Hodonína dříve, než je pravidelný odjezd vlaků, a přijíždět budou později.

Při nehodě před dvěma týdny zemřel řidič traktoru a ve vlaku, v němž cestovalo asi 25 lidí, se někteří cestují zranili. Jejich zranění však nebyla vážná. Po srážce začal hořet jeden ze čtyř vagónů. Na vlaku, traktoru i trati vznikla škoda kolem 13 milionů korun.

Při odstraňování následků nehody vykolejil i nehodový vlak s jeřábem. Z trati se ho podařilo dostat až minulý týden v pátek. V pondělí v místě při sypání štěrku při opravě trati vykolejila posunovací lokomotiva, i ta už je ale zpět na kolejích.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Veselí nad Moravou, Vnorovy, Sudoměřice, traktor, havárie, okres Hodonín, České dráhy, Hodonín, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trať u Vnorov na Hodonínsku by se dnes měly vrátit vlaky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.