Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vítězkou Československé Miss Roma je Slovenka Adriana Malíková

Adriana Malíková ze západoslovenských Gbel se dnes stala vítězkou Československé Miss Roma 2016 v Hodoníně, navázala tak na vítězství zpřed dvou let. Desítka děvčat mezi 16 a 22 lety se představila porotě a divákům ve čtyřech disciplínách. Ve finále figurovala i domácí Sabina Danielová, která získala korunku od Sdružení Romů a národnostních menšin.

Cílem soutěže není dělat z dívek modelky, ale ukázat romskou kulturu. Akci opět moderoval herec Jan Čenský, který uváděl v minulosti i Miss České republiky. Dnešní soutěže se zúčastnilo šest děvčat z Česka a čtyři Slovenky. Nejprve se představily porotě a divákům, pak tančily čardáš a promenovaly se v plavkách a ve společenských šatech. Program doplňovala různá vystoupení romských hudebních těles.

Na druhém místě skončila Marie Balogová z Brna a na třetím Sabina Šestáková ze Strakonic. Zvolena byla také Miss Sympatie, kterou je Leona Slepčíková z Ústí nad Labem. Děvčata se sešla už týden před soutěží v Radějově na Hodonínsku. Zdokonalovala se v komunikačních schopnostech, ale také studovala choreografii a věnovala se tanci, na který porota klade velký důraz.

Miss Roma začala původně jako lokální soutěž na Hodonínsku. Od roku 2004 v ní už porota hledala nejhezčí romskou dívku Čech a Moravy. V roce 2011 se soutěž stala Československou Miss Roma.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Romové, soutěž, Hodonín, Česko, Miss České republiky, Jan Čenský, okres Hodonín, Brno, Strakonice, Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězkou Československé Miss Roma je Slovenka Adriana Malíková  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.