Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do festivalu Týden kávy se zapojí 42 brněnských kaváren

Oslavám Mezinárodního dne kávy, který připadá na 1. října, v Brně věnují celý týden. Na programu jsou trhy, výstavy, ochutnávky i soutěže. Do šestého ročníku přehlídky Týden kávy se tentokrát zapojí 42 kaváren a 22 pražíren a dodavatelů kávy, řekli dnes pořadatelé novinářům.

V pátek 30. září festival předznamená byznys den pro odbornou veřejnost. Naváže na něj dvoudenní festivalový program v hotelu Continental včetně výstavy kávové technologie, přednášek a soutěží. Od 3. října se festival přesune do zapojených kaváren, skončí v pátek 7. října.

"Letos se soustředíme primárně na Brno, které dobře známe a můžeme zde sledovat vývoj zájmu o kávu a úroveň její přípravy. Chceme, aby to byla opravdu brněnská akce a lidé se sem sjížděli z celé republiky i ze zahraničí," uvedla koordinátorka festivalu Kateřina Eichlerová.

Vstupné na první dva dny festivalu v hotelu Continental stojí 300 korun. V ceně jsou řízené ochutnávky kávy, přednášky a besedy s hosty či promítání filmu. Přesný program najdete na webu www.tydenkavy.cz.

Festival tradičně obohatí soutěž baristů, jejichž umění posoudí odborná porota. Jedním z porotců bude renomovaný odborník Matt Chitharanjan, pražič a zakladatel značky výběrové kávy z Dillí. Novinkou letošního ročníku je nedělní soutěž pro laickou veřejnost ve filtrování kávy.

Zdroj: ČTK

Štítky káva, festival, kavárna, Týden kávy, Brno, Continental AG, Dillí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do festivalu Týden kávy se zapojí 42 brněnských kaváren  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.