Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno opraví tři prázdné domy za sto milionů korun, poslouží mladým rodinám a seniorům

Brno chce v příštích dvou letech zrekonstruovat za 100 milionů korun dva domy na ulici Cejl a jeden na Mostecké ulici. V současnosti jsou domy prázdné. Město v nich chce vytvořit byty pro seniory a mladé rodiny, kterým chce pomáhat. Novinářům to dnes řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Záměr rekonstrukce tří domů dnes schválili brněnští radní. Dva domy se opraví na ulici Cejl. "Mohlo by v nich vzniknout 45 bytů pro seniory a dva nebytové prostory," uvedl Hladík. Původně měly objekty 36 bytů, úpravou sklepních prostor a rekonstrukcí půdy by se jejich počet ale zvýšil. Byty mají být o velikosti 1+kk a 2+kk. Předběžné náklady na práce na obou domech činí 77 milionů korun a město by je hradilo z fondu rozvoje bydlení.

Rekonstrukce objektu na Mostecké ulici vyjde na 23 milionů. Má tam vzniknout kolem 20 bytů o velikostech 1+kk až 3+kk, z toho čtyři mají být v přístavbě. Momentálně má dům 12 menších bytů, větší počet bytů vznikne právě díky nástavbě a přístavbě.

Podle Hladíka plánuje Brno v příštích letech zrekonstruovat i další nevyužívané a chátrající domy například v lokalitách ulic Hybešova, Valchařská, Milady Horákové a podobně. "Domy poslouží těm, kteří to potřebují a často si nejsou schopní sami obstarat bydlení. U seniorů máme v Brně 800 žádostí o umístění do domu s pečovatelskou službou, u mladých rodin chceme nalákat lidi po studiu, aby se v Brně usídlili," dodal Hladík.

Brno má v majetku kolem 27.000 bytů. Některé jsou ale prázdné, a to především v městských částech Brno-střed a Brno-sever, na které se magistrát při rekonstrukcích objektů zaměří.

Zdroj: ČTK
    
 

Štítky dům, Brno, rodina, Petr Hladík, KDU-ČSL, Cejl, rekonstrukce, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno opraví tři prázdné domy za sto milionů korun, poslouží mladým rodinám a seniorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.