Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Mistrovství v lovu kaprů u Nových Mlýnů vyhrál český tým

Český tým vyhrál mistrovství světa v lovu kaprů, které se poprvé uskutečnilo u Novomlýnských nádrží na jižní Moravě. Karel Nikl, Jan Dadák a Jakub Erhart chytili tři kapry s celkovou váhou 58,6 kilogramu. Žádný další tým je v součtu nepřekonal, zjistila ČTK od pořadatelů.

U Strachotína a Šakvic na Břeclavsku od pondělka bivakovalo zhruba 500 rybářů, dnes v 08:00 soutěž skončila. Předcházely jí dva roky příprav, kterých se chopil tým kolem známého českého rybáře Jakuba Vágnera. Bylo nutné získat množství výjimek, aby se rybářské klání mohlo u Nových Mlýnů uskutečnit.

K podpálavským nádržím se sjely týmy z celého světa. Každý tým tvořili dva nebo tři rybáři, případně ještě jeden pomocník, který ovšem směl jen vytvářet zázemí, nikoliv chytat.

V pondělí si týmy vylosovaly lovná místa. Při dobrém úlovku museli soutěžící přivolat rozhodčího, který rybu zdokumentoval. Do výsledku se počítali vždy tři nejtěžší kapři.

Dříve vítězil tým s největší hmotností nalovených ryb. "Současný systém ale udržuje drama až do konce a každý tým má šanci," uvedl v týdnu za pořadatele Petr Šurek.

Zdroj: ČTK

Štítky kapr, Strachotín, Jihomoravský kraj, Novomlýnská nádrž, Jakub Vágner, okres Břeclav, Šakvice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství v lovu kaprů u Nových Mlýnů vyhrál český tým  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.