Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Badmintonista Koukal se v Brně rozloučil s aktivní kariérou

Nejlepší český badmintonista Petr Koukal prohrál v dnešním exhibičním rozlučkovém zápase v Brně s Irem Scottem Evansem 1:2 po setech 9:11, 11:9 a 10:12. Utkání se uskutečnilo v rámci slavnostního otevření nové badmintonové X-Areny ve Slatině.

"Na žádném scénáři jsme se dopředu nedomlouvali. S Evansem se dobře známe, vůbec mě ale nešetřil," uvedl třicetiletý Koukal, kterému po zápase aplaudovala zcela zaplněná hala se šesti stovkami diváků. "Je to příjemné. Nečekal jsem, že bude tak plno. V Brně mě táta přivedl k badmintonu a odehrál jsem zde pět sezon, v nichž jsme získali extraligový titul," dodal Koukal.

Posteskl si, že po olympijských hrách přibral osm kilo. "Nevím, jak se to přihodilo," smál se s tím, že mu jeho manželka, vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Koukalová, rozhodně tolik nevaří. "Moc jsem toho po olympiádě ale nedělal. Až před utkáním jsem se začal trochu hýbat, aby zápas tělo vydrželo," poznamenal osminásobný mistr republiky, který před šesti lety překonal rakovinu varlat.

Chystá ještě další dvě rozlučkové exhibice. Po nich už badminton neplánuje hrát závodně ani na nižší úrovni. "Těším se, že se dostanu ke sportům, na které mi nezbyl čas a jsou venku v přírodě. Chytl mě golf, projedu se na kole, s Gábinou na lyžích. A chci se věnovat svým dalším aktivitám a projektům," řekl Koukal. Začátkem října vyjde kniha o jeho kariéře.

Zdroj: ČTK

Štítky Petr Koukal, Brno, Scott Evans, badmintonista, olympijské hry, Gabriela Soukalová, Světový pohár v biatlonu, kariéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badmintonista Koukal se v Brně rozloučil s aktivní kariérou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.