Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hasiči zase zasahují v Brně-Černovicích u malých skrytých ohnisek

U vyhořelého komplexu pro výrobu a skladování matrací v Brně se objevila malá skrytá ohniska. Na místo se dnes vrátili hasiči, kteří tam ukončili zásah ve čtvrtek odpoledne, a budou ohniska prolévat vodou. ČTK to řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Podle něj jednotky prostor zkontrolují.

Ačkoliv hasiči likvidovali požár od noci na středu až do čtvrtečních odpoledních hodin a použili i těžkou techniku, objevila se skrytá ohniska. "Může se stát, když je požářiště velké, že se ještě postupně ukážou skrytá ohniska. V takových případech posíláme na místo jednotku, která to prolije vodou," uvedl Mikoška.

Požár vypukl ve středu před třetí hodinou ranní v areálu firmy BPP, která vyrábí polotovary pro čalouněný nábytek. Těžištěm její činnosti je především zpracování blokových polyuretanových pěn. Tři lidé se lehce zranili. Hasiči nemuseli nikoho evakuovat, protože v továrně v době požáru nebyli lidé. Vyhořel komplex na výrobu a skladování matrací, hasiči uchránili administrativní budovu. Při hašení požáru jim pomáhala těžká technika speciálního útvaru z Hlučína. Požár zničil celý komplex. Podle obchodního zástupce BPP Jana Dudy je vše pojištěné. Hasiči zjišťují příčinu požáru a přesnou výši škody. Podle prvotních odhadů je asi 30 milionů korun. 

Zdroj: ČTK

Štítky Jaroslav Mikoška, požár, Brno, Jan Duda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zase zasahují v Brně-Černovicích u malých skrytých ohnisek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.