Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Znojmě dnes začíná Znojemské historické vinobraní

Oslavy 790 let od povýšení Znojma na královské město završí Znojemské historické vinobraní. Lidé si na něm ode dneška do neděle mohou koupit na 350 prodejních místech víno, burčák nebo řemeslné výrobky. K výročí budou vyraženy speciální mince ve zlatém a stříbrném provedení. Hlavním bodem programu vinobraní bude opět velký průvod krále Jana Lucemburského s více než 500 účastníky v dobových kostýmech.

Letos poprvé bude v ulicích města hrát středověká hudba. Oficiální program nabídne 11 scén s hudebními a historickými vystoupeními.

"Chceme návštěvníkům nabídnout co největší komfort, proto jsme v areálu hradu a na nádvoří vytvořili relaxační zóny s posezením," uvedl František Koudela z pořádající Znojemské besedy. V okolí města navíc přibude třetí stanové městečko.

Stejně jako loni se akce prodlouží až do neděle, která má být odpočinkovým závěrem víkendu vína a hudby. Poslední den bude opět vstup zdarma, k dispozici budou i historická tržiště a část atrakcí pro děti.

Znojemské vinobraní je největším svátkem vína v Česku. Loni podle organizátorů přišlo 80.000 návštěvníků. Poprvé bylo před 50 lety, letos jde o 33. ročník, protože se nekonalo každoročně.

Zdroj: ČTK

Štítky Znojmo, víno, Jan Lucemburský, Znojemská Beseda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Znojmě dnes začíná Znojemské historické vinobraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.