Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči v Brně dohašují požár hal s matracemi, tři se zranili

Celou noc budou hasiči pokračovat v hašení komplexu na výrobu a skladování matrací v Brně-Černovicích. S plameny bojují od dnešních 02:00. Tři z nich se zranili. Odpoledne začala těžká technika z Hlučína rozebírat zřícené konstrukce. Pod sutinami jsou stále ohniska požáru, které je nutno prolévat vodou, řekla dnes večer mluvčí hasičů Pavla Pražáková.

Areál patří společnosti BPP. Škoda půjde do desítek milionů korun, řekl novinářům ředitel jihomoravských hasičů Jiří Pelikán. Podle něj na místě v jednu chvíli zasahovalo kolem 80 hasičů.

Mobilní chemická laboratoř nezaznamenala za celý den v ovzduší žádné nebezpečné koncentrace zdraví škodlivých látek. Pomáhají dobré rozptylové podmínky. Lidé v okruhu jednoho kilometru kolem místa požáru by však neměli otevírat okna a pouštět klimatizaci, pokud si všimnou zápachu. Hořet začalo dnes krátce po druhé hodině ranní. Nebylo potřeba nikoho evakuovat, protože v areálu v noci nebyli lidé. Požár zasáhl výrobní a skladovací prostory propojených objektů, kde se propadly nosné konstrukce hal.

Hasiči se kromě likvidace požáru hal soustředili na ochranu administrativního objektu, který byl bezprostředně ohrožený. V dopoledních hodinách dostali hasiči požár pod kontrolu. "Pomáhalo nám speciální vozidlo, díky němuž jsme mohli oddělit požár od prostor, které jsme chtěli zachránit. Některé haly jsou ale totálně zničené," uvedl Pelikán.

Podle obchodního zástupce společnosti BPP Jana Dudy v areálu pracuje zhruba 45 lidí. "Příčinu požáru nevíme, bude se to teprve zkoumat, údajně několik týdnů," řekl ČTK Duda. Podle Pražákové je požár natolik rozsáhlý a prostor natolik specifický, že se vyšetřovatelé zatím k příčině nemohou vyjádřit. Vše je podle Dudy pojištěné.

Zdroj: ČTK

Štítky požár, Brno, Jiří Pelikán, Hlučín, Jan Duda, matrace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Brně dohašují požár hal s matracemi, tři se zranili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.