Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vinařská stezka v Pavlově nabídne soutěž v degustaci vín

Dvanáct vinařství, přes tři desítky vzorků vín, procházka po svazích Pálavy i odměna pro nejlepšího degustátora. V sobotu 17. září se v Pavlově u Mikulova koná třináctý ročník degustační soutěže Vinařská stezka.

„Z každého vinařství jsme pečlivě vybírali vždy po třech vzorcích, soutěžící tak ochutnají celkem 36 vzorků vynikajících, většinou přívlastkových vín. Snažili jsme se, aby vybrané vzorky byly zajímavé a pestré, aby reprezentovaly průřez všemi odrůdami pálavského regionu, takže se lidé mohou zároveň i poučit,“ řekl pořadatel akce Zdeněk Janeček.

Soutěž zahájí v 11 hodin ochutnávka soutěžních vzorků vín v Kulturním domě na návsi v Pavlově. Poté se lidé vydají na 8 km dlouhou trasu, která je provede po svazích Pálavy, přírodní rezervací kolem hradu Děvičky i místními vinařskými sklepy. Celkem bude připraveno dvanáct stanovišť, každé bude patřit jednomu vinařství. Pořadatelé tady budou vína nalévat z neoznačených lahví a úkolem soutěžících je určit správnou odrůdu.

Vyhlášení nejlepšího degustátora proběhne od 20 hodin v Kulturním domě. Pro veřejnost je připraveno vystoupení Petra Bende a koncert kapely Big Papa. Vstupenky na soutěž i večerní program si mohou lidé zakoupit na místě.

Tisková zpráva

Štítky víno, soutěž, Pavlov, vinařství, Pavlovské vrchy, Mikulov, Zdeněk Janeček, Děvičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vinařská stezka v Pavlově nabídne soutěž v degustaci vín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.