Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně se otevře parkovací dům v Panenské s 361 místy

Brňanům a návštěvníkům města se za necelé dva týdny v pondělí 26. září otevře nový parkovací dům v Panenské ulici. Jeho kapacita je 361 aut a deset motorek. Zároveň pokračuje stavba podzemních garáží se 191 místy pro budoucí Janáčkovo kulturní centrum ve Veselé ulici. Tyto garáže mají být hotovy na konci příštího roku. V souvislosti s novými parkovacími možnostmi se však zatím nepočítá s omezením parkování v ulicích historického centra, prohlásila Zuzana Taušová z tiskového střediska magistrátu.

Se změnami a případnými omezeními parkování na povrchu se počítá až se zaváděním rezidenčního parkování, v historickém centru to má být příští rok. Parkování zatím zůstane i na Dominikánském náměstí před radnicí. "Změny lze očekávat při postupném zavádění systému rezidenčního parkování a o budoucím využití náměstí se nyní jedná při přípravě tohoto systému," uvedla Taušová.

Město má také v plánu náměstí rekonstruovat. "Jde o postupnou regeneraci městské památkové rezervace. Před Dominikánským náměstím jsou však naplánované ještě další opravy," upřesnila Taušová.

Stavba parkovacího domu v Panenské ulici stála i s úpravami okolí 260 milionů korun. Řidiče navede na volné místo navigační systém. První půlhodina parkování bude stát 15 korun, hodina bude za 30 korun. V sobotu odpoledne, v neděli a mezi 22:00 a 6:00 bude stát hodina 20 korun. Roční pronájem místa bude k mání za 49.000 korun.

Brněnské historické centrum bylo postupně obestavěno parkovacími domy. Další funguje pod Janáčkovým divadlem, na Kopečné a také na rohu Kounicovy. Ten však nebyl zaplněn tak, aby soukromému investorovi přinášel dostatečný zisk, proto nyní dokončuje přestavbu části garáží na kanceláře. Město již dříve avizovalo, že v souvislosti se stavbou parkovacích domů omezí možnosti parkování v ulicích.

Zdroj: ČTK

 

 

Štítky Brno, parkování, historické jádro města, Janáčkovo kulturní centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se otevře parkovací dům v Panenské s 361 místy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.