Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Brně-Černovicích hoří dvě haly s matracemi, na místě zasahovalo 15 jednotek hasičů

V Brně-Černovicích hoří výrobní a skladovací hala s matracemi z polyuretanové pěny. Na místě zasahovalo 15 jednotek hasičů a jeden se při zásahu zranil, řekla ČTK Pavla Pražáková z jihomoravského hasičského sboru. Obyvatelé Brna by měli sledovat aktuální informace o stavu ovzduší v okolí požáru i v celém městě, uvedla. Policie zajišťuje v místě bezpečnost. Výše škody půjde do milionů korun, řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Hořet začalo dnes krátce po druhé hodině ranní. Nebylo potřeba nikoho evakuovat, protože uvnitř nebyli zaměstnanci. "Požár stále nemáme lokalizovaný. Nicméně jsme zredukovali počet hasičů na místě. V noci jich tady bylo kolem 80, dopoledne zasahuje asi 30 hasičů," uvedl Mikoška. Hasiči také pomocí chemické laboratoře monitorují případné ohrožující látky v ovzduší. "V monitoringu ovzduší jsme nezaznamenali ohrožující látky. Lidé v Černovicích a případně i v celém Brně by měli v případě zachycení zápachu zavřít okna a vypnout klimatizaci," řekla Pražáková.

Jak dále uvedla, požár zasáhl dva ze tří propojených objektů, a to skladovací a výrobní halu PUR matrací, kde se propadly nosné konstrukce hal. Hasební zásah si proto vyžádal i výškovou techniku. Hasiči se kromě likvidace požáru hal soustředí na ochranu administrativního objektu, který je bezprostředně ohrožený. "Příčinu požáru zatím neznáme. Škoda půjde určitě do milionů. Přesnější odhad bychom mohli vědět odpoledne," dodal Mikoška.

S hasiči spolupracují policisté. "Na místě máme družstvo speciální pořádkové jednotky. Naší úlohou je zajišťovat bezpečnost v daném prostoru i v okolí. Místo je průjezdné, ovšem apelujeme na občany, aby respektovali pokynů policistů," doplnila mluvčí brněnské policie Andrea Cejnková.

Zdroj: ČTK

Štítky matrace, Jaroslav Mikoška, vzduch, požár, Brno, Česká tisková kancelář, Černovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně-Černovicích hoří dvě haly s matracemi, na místě zasahovalo 15 jednotek hasičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.