Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rusíni a Vietnamci vysadí dnes v Lužánkách své stromy, začíná Babylonfest

Od úterý do soboty se v rámci festivalu Babylonfest představí lidé mnoha národů žijících v Brně. Vietnamci, Ukrajinci, Rusíni, Maďaři, Bulhaři a dalších osm národnostních menšin tak vytvoří poutavý mix uměleckých a kulturních zážitků.

Festival ukáže široké veřejnosti tradiční lidovou kulturu, kterou si uchovávají jednotlivé menšiny. Součástí programu je i sázení stromů národů, letos Vietnamců a Rusínů, které se uskuteční dnes od 17 hodin v Lužánkách. Akci bude doprovázet bohatý doprovodný program.

Ve středu se mohou návštěvníci těšit na literární dílnu. Hlavním tématem budou díla laureátů na Nobelovu cenu. Čtvrtek pak nabídne koncert pod širým nebem. V benefičním vystoupení se na nádvoří Staré radnice.představí Jannis Moras a band(a). Pátek se ponese v duchu vážné hudby, na koncert Podoby hudby se návštěvníci mohou těšit od 19 hodin v Křišťálovém sále Staré radnice.

Poslední den festivalu nabídne nabitý program. Novinkou letošního ročníku bude projekce filmů natočených podle předloh autorů oceněných Nobelovou cenou, která se uskuteční v Sále Břetislava Bakaly. Na pořadu dne bude také ochutnávka tradičních jídel, škola lidových tanců nebo průvod krojovaných národních souborů, jež bude k vidění v parku na Moravském náměstí.

„Přínos tohoto projektu spatřujeme zejména ve vzájemné komunikaci, výměně zkušeností a obohacení všech účastníků společného setkání v Brně,“ popisuje festival Jana Janulíková, ředitelka Turistického informačního centra města Brna (TIC), jež akci spolupořádá ve spolupráci s Výborem pro národnostní menšiny Zastupitelstva města Brna.

Zdroj: MMB, Babylonfest

Martin Šeda

Štítky festival, Lužánky, Brno, Nobelova cena, Jannis Moras, Břetislav Bakala, koncert, strom, Zastupitelstvo města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rusíni a Vietnamci vysadí dnes v Lužánkách své stromy,  začíná Babylonfest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.