Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Městská část Královo Pole provedla opravy škol a školek za 18 milionů

Prázdninové opravy škol a školek v městské části Brno-Královo Pole stály 18 milionů korun. Novinářům to dnes řekla starostka městské části Karin Karasová (ANO). Opraveny byly především kanalizace, rozvody a vytápění.

Stavebníci ve školách pracovali od závěru června. Některé práce skončily ještě v srpnu, jiné trvaly do půli září. Největší investice - ve výši 6,2 milionu korun - byla do Mateřské školy Purkyňova. "Vyměnili jsme tam rozvody kanalizace, vody, elektřiny a ústředního topení, ale také jsme zmodernizovali sociální zařízení," informovala Karasová.

Stejné práce se uskutečnily v Mateřské škole Dobrovského, kde stály 3,4 milionu korun, a také v Mateřské škole Herčíkova. "Tam jsme také odstranili havarijní část kanalizace," poznamenala starostka. Opravenou kanalizaci mají i v Základní škole Staňkova, kde městská část za 5,2 milionu také zmodernizovala sociální zařízení. "Opravili jsme věci, které navenek nejsou moc vidět, ale chod škol velmi ovlivňují. Většina zařízení byla zastaralá a ve špatném stavu. V ZŠ Staňkova se několikrát protrhla kanalizace a měli jsme obavy, aby nebyla havárie natolik velká, že bychom školu museli zavřít," dodala Karasová. Městská část má podle ní deset školek a pět škol.

Do škol investuje celé město Brno, které za poslední roky zvýšilo výdaje na rekonstrukce školských zařízení. Zatímco v roce 2013 takto vynaložilo 71 milionů, loni už to bylo 156 milionů. Letos dalo od začátku roku do konce srpna už 149 milionů.

Brno má bezmála 140 mateřských škol, kam chodí asi 11.500 dětí, a téměř 70 základních škol, kde se učí skoro 29.000 dětí.

Zdroj: ČTK

Štítky městská část, kanalizace, Královo Pole, mateřská škola, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská část Královo Pole provedla opravy škol a školek za 18 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.