Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík v Brně vylezl na nádraží na vagon a zasáhl ho proud

Osmnáctiletý mladík včera odpoledne vylezl v Brně na nádraží na vagón vlaku a zasáhl ho elektrický proud, prozradila mluvčí jihomoravských policistů Štěpánka Komárová. Podle ní muž skončil s popáleninami v péči záchranářů. Mluvčí záchranky Hedvika Kropáčková uvedla, že jeho zranění byla vážná.

Událost se stala v oblasti dolního nádraží, které slouží pro nákladní dopravu. "Podle prvotních informací vylezl mladík na odstavený železniční vagon a byl zasažený proudem. Utrpěl zranění a je v péči lékařů," uvedla Komárová. "Měl popáleniny druhého a třetího stupně na třetině těla. Spolu s ním byla na střeše i nezletilá dívka, která byla v době zásahu v blízkosti mladíka. Odvezli jsme ji na kontrolní vyšetření," dodala Kropáčková.

S transportem pacienta pomáhali hasiči. "Transportovali jsme ho ze střechy vagónu na zem a předali ho do péče záchranné službě," poznamenal mluvčí jihomoravských záchranářů Jan Dvořák.

Policie vyšetřuje okolnosti případu. "Je však zřejmé, že tam nebylo cizí zavinění," dodala Komárová. Doplnila, že případy zásahu elektrickým proudem po vstupu na střechu vagónu není na jižní Moravě ojedinělé, přestože policie upozorňuje na možné nebezpečí.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, střecha, Jan Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v Brně vylezl na nádraží na vagon a zasáhl ho proud  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.