Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár rodinného domu na Brněnsku, škoda se vyšplhala na osm set tisíc

Hasiči likvidovali v noci na dnešek požár rodinného domu v obci Nelepeč-Žernůvka na Brněnsku. Záchranářům předali dvě obyvatelky domu, řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák. Nic se jim nestalo, doplnila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Požár podle Dvořáka způsobil předběžnou škodu 800.000 korun. Příčina je předmětem vyšetřování.

Hasiči dostali informaci o požáru ve tři hodiny ráno. Vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů, z toho sedm dobrovolných. Z domu vynesli tlakové láhve.

Hasiči měli požár do hodiny pod kontrolou. "Musíme rozebrat střešní konstrukci, u které hrozí pád. Postupně dohašujeme lokální ohniska, která se objevují pod hromadnou spadených tašek. Obytná část nad domem je celá shořelá i se střechou a shořela i část hospodářského stavení za domem," uvedl Dvořák.

Podle Kropáčkové nebyl stav žen takový, že by záchranáři museli zasahovat. "V domě měli podle našich informací bydlet dva muži a dvě ženy. Dovnitř se nyní nebudou moct vrátit, dům je navíc bez elektřiny, a proto má obec pro majitele náhradní ubytování," řekl Dvořák.

Zdroj: ČTK

Štítky požár, Jan Dvořák, dům, Brněnsko, Nelepeč-Žernůvka, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár rodinného domu na Brněnsku, škoda se vyšplhala na osm set tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.