Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brňané darovali do potravinové sbírky více než sto kilo jídla

Velkorysost, jakou projevili občané v souvislosti se sbírkou pro Foodbox, kdy lidem nebyl lhostejný život těch, kteří se ocitli v tíživé životní osobní situaci, přineslo ohromující výsledek neuvěřitelných 100 kg donesených potravin do připravené schránky umístěné na nádvoří radnice Brno-střed. Nejčastěji se ve sběrném boxu objevily tyto potraviny: těstoviny, paštiky, konzervované ovoce, čaje a káva, kukuřičné lupínky pro děti, rýže, oplatky, sušené polévky a další užitečné jídlo.

Nicméně váha potravin ve sběrném boxu rozhodně nebyla klíčová, neboť Potravinová banka je na začátku své existence, přičemž během  první letní spolupráce radnice s tímto projektem se podařilo  zveřejnit myšlenku neplýtvání potravin a sdílení toho, čeho mají  občané v domácnosti více, než spotřebují, s někým, kdo je právě v nouzi.

Radnice městské části Brno-střed společně s organizátory Potravinové banky děkuje všem ohleduplným a vnímavým lidem za jejich vstřícnost, spolupráci a svobodomyslnost. Možnost nosit jídlo do Foodboxu, který byl umístěn v nádvoří radnice na Dominikánské ulici číslo 2 měli kromě návštěvníků filmových a hudebních zážitků v rámci Letního kina také kolemjdoucí, kteří pomohli potřebným lidem.

Po kontrole kvality (záruční lhůta, apod.) budou potraviny distribuovány těmto organizacím : Armáda spásy, IQ RomaServis a SpesAmenS, tedy rodinám s dětmi nebo handicapovaným lidem.

Tisková zpráva

Štítky jídlo, Brno, radnice, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané darovali do potravinové sbírky více než sto kilo jídla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.