Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté v Brně překazili aktivistům vyvěšení plachty na nádraží

Aktivisté z Občanské aliance Referendum 2016, která stojí za vyhlášením lidového hlasování o poloze brněnského nádraží, dnes chtěli ráno na budovu hlavního nádraží bez povolení připnout obří transparent. To jim však překazili policisté, kteří na místě čekali a byli na aktivisty připraveni. Aktivisté se prý pokusí provést akci jindy, řekl na místě novinářům její hlavní organizátor Jakub Patočka.

Obří plachta měla informovat o konání referenda, které se uskuteční společně s krajskými volbami 7. a 8. října a lidé budou odpovídat na otázku, zda si přejí, aby město modernizovalo nádraží v poloze u ulice Nádražní, což splňuje takzvaná varianta pod Petrovem. Druhou variantou je nádraží přesunuté o kilometr na jih na současné nákladové Dolní nádraží.

Příští týden chce začít s kampaní i město, ta však bude pouze informační. Ve vozech MHD se objeví letáky s potřebnými informacemi, aby lidé věděli, o čem budou rozhodovat a co pro to mají udělat. Město nebude lidem doporučovat, jak mají hlasovat.

Do termínu referenda však nebudou známé výsledky studie proveditelnosti, kterou nechala zpracovat Správa železniční dopravní cesty a která porovnává z různých hledisek výhodnost a nevýhodnost obou poloh. Lidé tak v době referenda nebudou znát ani podobu nového dopravního řešení MHD, ani nebude zřejmé, kolik město bude muset investovat do nových dopravních opatření.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Jakub Patočka, referendum, Správa železniční dopravní cesty, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v Brně překazili aktivistům vyvěšení plachty na nádraží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.