Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Husovicích zbourají staré unimobuňky, vyroste hřiště a pobočka knihovny

V rámci vyloučené lokality na Brno-severu působí kulturní středisko OMEGA v objektu Musilova 2. Na druhé straně dvora se nacházejí 30 let staré unimo buňky, které kdysi sloužily jako kanceláře. Tyto prostory chce radnice druhé největší městské části zbourat. Místo nich se rozšíření dočká dětské hřiště a měla by vzniknout i pobočka knihovny.

 „V dnešní době jsou již stavebně a především z pohledu tepelněizolačních vlastností nevyhovující. Chceme je zbourat a místo nich rozšířit dvůr včetně zbudování hřiště tak, aby se zde daly lépe dělat akce pro děti“, popsala místostarostka Mgr. Miriam Kolářová. „V současné době vyčlenila městská část 450 tis. Kč  na projektovou dokumentaci“, doplnila.

Na unimo buňky navazuje zděná část budovy, která je v současné době prázdná. „Cílem je zrekonstruovat tuto budovu, aby v přízemí vzniklo sociální zázemí a nahoře pobočka knihovny, která v Husovicích chybí. Město Brno se zavázalo, že na rekonstrukci zděné části poskytne prostředky,“  popsal situaci první náměstek primátora Petr Hladík.

Ač je celý projekt ve fázi vzniku, dostává již reálné obrysy. V následujícím týdnu bude vybrán projektant a také proběhnou jednání o vytvoření nové pobočky. Pokud by vše šlo ideální cestou, mohl by celý areál začít fungovat v jarních měsících roku 2018.

Tisková zpráva

Štítky knihovna, Husovice, dětské hřiště, kulturní dům, Petr Hladík, městská část, dvůr, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Husovicích zbourají staré unimobuňky, vyroste hřiště a pobočka knihovny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.