Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

GLOSA: U Poutníka pusto nebude. Nechá se Hollan opět zbičovat?

Znáte to – pondělky. Otrava, ospalost, nuda. K tomu navíc v Brně, kde se o nudě točí i filmy. MotoGP za námi, Kometa hraje až za pár dní a město v klidu pospává před nadcházející bouřkou začínajícího semestru, jimž každoročně studenti oživí/rozhluční (vyberte si sami) metropoli Moravy. A k tomu navíc to pondělí! Jenže (nejen) pro tyhle účely máme v Brně politiku. Asi. Nebo přesněji – politiky.

Pražák v Brně, a ještě k tomu zelenej

Všechno začalo, když se v pivnici U Poutníka zčistajasna objevili dva politici. (Sice jen) Komunální, oba dva, zato tací, za nimiž se na ulici ohlédnete, přestože není ani jeden z nich dívkou a ani jeden nijak zvlášť krásný. Duhový Hollan se zeleným Stropnickým tehdy zjistili, že zvednout ze židle pár kovaných „vlastenců“ dokážou, aniž by jen vydali hlásku nebo napsali jediný pravdoláskařský status.

A jak to skončilo?

Co se stalo ve skutečnosti, vědí jen oni a pár štamgastů (z toho nejspíš někteří dost uřvaní). Najisto ale víme, že se na nekonečném virtuálním válečném bojišti sociálních sítí strhla menší bitva o tom, kdo kde má právo pít pivo nebo kdo kde uzavírat hranice.

A světe div se, pro jednou neskončilo u slov.

Rozkmotřené strany sporu (na původně „uřvané“ straně se zastoupením v podobě bystrckého zastupitele Lošťáka) si totiž na zítra domluvili dostaveníčko – možná na usmířenou, možná…no, uvidíme - přesně tam, kde to všechno začalo. U škopku.

A tak bych rád pozval všechny, kdo se v pondělí nechtějí nudit (jako se nudí každý pondělí), aby dali na šestou U Poutníka rozhřešení vleklým sporům dneška. A to především podporou toho nebo onoho zástupce lidu v otázkách komu se dneska má nalejvat a komu ne, komu se má „rozbít držka“ a proč by se držky vůbec rozbíjet neměly a tak.

Ať už to dopadne, jak chce 

Doufám, že alespoň Hollan dostojí svému „novému“ osobnímu heslu „I want more“!

Nechat se totiž zbičovat někým, kdo si to už notnou chvíli ze srdce opravdu přeje, by byl o trošku „more“ zážitek než laškovní plácání po zadku kdesi na Ukrajině.

Obzvášť takhle k pondělku.

Štítky Brno, Mistrovství světa silničních motocyklů, Morava, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

GLOSA: U Poutníka pusto nebude. Nechá se Hollan opět zbičovat?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.