Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči na jihu Moravy v létě likvidovali nejméně požárů za 12 let

Hasiči v Jihomoravském kraji letos o prázdninách vyjížděli k nejméně požárům za posledních 12 let, evidují jich 272. Loni jich za stejné období likvidovali 515.

Nižší počet výjezdů kvůli požárům hasiči zaznamenali naposledy v roce 2004, kdy jich likvidovali 270, uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Nejvíce za tu dobu jich naopak bylo v roce 2007, kdy na jihu Moravy vypuklo 529 požárů. Proti loňsku ubylo i požárů porostů, hasiči jich letošní léto evidují 85, loni to bylo 273.

Podle Mikošky za to může pravděpodobně i počasí, letošní léto bylo deštivější než to horké loňské. S nejrozsáhlejším požárem letošního léta se hasiči museli potýkat v první polovině července. U Vlasatic na Brněnsku hořelo přibližně 30 hektarů pole, stoh a kombajn. Příčinou požáru byla technická závada na kombajnu, celková škoda se vyšplhala téměř na osm milionů korun.

Letošní červenec a srpen byl pro jihomoravské hasiče proti loňským prázdninám klidnější i pokud jde o zásahy po vlivech počasí. K čerpání vodya odstraňování spadlých stromů, případně podobných nebezpečných stavů, letos vyjížděli ve 330 případech, loni to za stejnou dobu bylo 471 případů.

Oproti loňskému létu se ale zvýšil počet jejich výjezdů kvůli hmyzu, evidují 439 těchto případů, loni 398.

Zdroj: ČTK

Štítky požár, léto, Morava, Jihomoravský kraj, Jaroslav Mikoška, Vlasatice, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na jihu Moravy v létě likvidovali nejméně požárů za 12 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.