Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strážníci obsadí desítky přechodů u škol, na řadu z nich budou dohlížet celý rok

Po dobu sedmi pracovních dnů budou svítivé uniformy brněnských strážníků připomínat u základních škol řidičům, že prázdniny skončily a děti míří zpět do lavic. Hlídky městské policie se od 1. září vracejí na svá pravidelná stanoviště na přechodech pro chodce.

Během prvního školního dne zamíří strážníci k padesáti školám, u mnoha z nich se zaměří na více přechodů současně. Všechna tato stanoviště budou mít pod dohledem až do pátku 9. září, tak aby si děti i řidiči po dvou měsících volna znovu zvykli na pravidla bezpečného přecházení.

Ve čtvrtek 1. září pohlídají strážníci nejen klíčovou dobu před začátkem vyučování, ale také časy, kdy bude na jednotlivých školách končit vyučovánížákům prvního stupně. V pátek a v následujícím týdnu se hlídky na přechody dostaví každý den přinejmenším v ranních hodinách.

Celkově počet nasazených strážníků přesáhne tři stovky. Kromě toho městská policie celoročně garantuje dohled nad vytipovanými přechody. Dohromady jich je každý rok okolo dvanácti. Podle kapacit ovšem namátkově kontrolujeme i riziková místa u dalších škol,“ řekl 1. náměstek ředitele Městské policie Brno Luboš Oprchal.

Seznam garantovaných přechodů strážníci každý rok vyhodnocují a aktualizují. Rodiče a další zájemci se s ním mohou seznámit na webu www.mpb.cz v sekci častých dotazů.

Zvýšený dohled v prvním týdnu vyučování je pro bezpečnost školáků zásadní. „V této době se snoubí hned několik rizikových faktorů dohromady. Skokově narůstá individuální i hromadná doprava, řidiči si odvykli na hloučky pobíhajících dětí a školáci se často myšlenkami vracejí k prázdninovým zážitkům a zapomínají na pravidla bezpečného chování v provozu,“ upozornil Bohumil Šimek, ředitel Městské policie Brno.

Stanoviště u uvedených škol opouštějí hlídky pouze ve zcela mimořádných případech, například pokud je nutné okamžitě prověřit naléhavé oznámení. Opatření strážníci pořádají ve spolupráci se státními policisty.

Tisková zpráva

Štítky obecní policie, Brno, Bohumil Šimek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci obsadí desítky přechodů u škol, na řadu z nich budou dohlížet celý rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.