Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnští prvňáčci opět letí do vesmíru

První školní den 2834 prvňáčků 39 základních škol v Brně obdrží speciální jízdenku/vstupenku na vesmírnou cestu. Na vlastní oči se tak mohou přesvědčit o tom, jak podivuhodný je okolní svět. A navíc si vychutnají zaslouženou odměnu za své první školní krůčky.

"Projekt „Brněnští prvňáčci letí do vesmíru“ je tu proto, aby podpořil zájem dětí o vědu a umožnil jim návštěvu Hvězdárny a planetária Brno lehce dostupnou. Jak známo, astronomie významně přispívá k formování našeho obrazu světa. Pro mnohé děti je vstupní branou do světa vědy a vzbuzuje zájem nejmenších o další přírodovědné i technické obory. Není náhodou, že našimi branami prošel první československý kosmonaut, rektor Masarykovy univerzity, jeden současný ministr, bezpočet vysokoškolských profesorů, špičkových lékařů a dalších odborníků," říká Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno

Hvězdárna a planetárium Brno je kulturně-vzdělávací institucí provozovanou městem Brnem, proto se na hvězdárně rozhodli k zájmu o dění na obloze přivést brněnské školáky. Smyslem samozřejmě není vychovávat stovky nebo tisíce nových astronomů. Může se ale jednat o první krok na cestě k poznávání vědy, byť životní kariéra drtivé většiny prvňáčků bude směřovat úplně jinam.

Celkem 2834 žáků základních škol dostanou 1. září jízdenku/vstupenku na 1 pořad pod umělou oblohou digitálního planetária. Využít ji mohou kdykoli do konce kalendářního roku, buď při návštěvě se školou na některém ze vzdělávacích pořadů anebo kdykoli jindy s rodiči.

Projekt Brněnští prvňáčci letí do vesmíru se opakuje již podruhé.  Na jeho realizaci spolupracujeme s řediteli a pedagogy jednotlivých škol i magistrátem města Brna, patronem projektu je primátor statutárního města Brna pana Petr Vokřál.

Tisková zpráva

Štítky vesmír, Brno, Hvězdárna a planetárium Brno, projekt, Masarykova univerzita, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští prvňáčci opět letí do vesmíru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.