Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na plakátech Národního divadla Brno budou tváře diváků

Na plakátech Národního divadla Brno budou v nadcházející sezoně tváře diváků a divaček, nikoliv členů hereckého ansámblu. Z konkurzu vzešlo 17 výrazných typů, každá z připravovaných inscenací tak dostala svou plakátovou tvář.

Vybraní lidé se zároveň stanou "ambasadory" programu, popsal ředitel divadla Martin Glaser. O konkurz pořádaný na sklonku minulé sezony byl značný zájem, osobně přišlo 400 lidí, dalších 200 poslalo fotky. Finanční odměnu při tom za využití své tváře nedostanou - jen plakáty a pozvání na představení.

Například na plakátu k opeře La Gioconda od Amilcara Ponchielliho se nakonec objeví osmnáctiletá studentka střední školy Karolína Brabcová. Z výsledku práce fotografa Ivana Pinkavy a grafika Roberta Nováka je prý nadšená a určitě se chystá představení navštívit.

Na dalších plakátech lidé uvidí žákyni základní školy i důchodkyni, zeměměřičku i realitního makléře, a třeba i surfaře a horského průvodce. Každá tvář má odpovídat duchu propagované inscenace.

"Jsme rádi, že díky spolupráci s diváky můžeme ukázat, pro koho vlastně hrajeme a že je Národní divadlo Brno kulturní institucí, která je otevřená všem," uvedl Glaser. V minulých sezonách byli na plakátech zaměstnanci divadla z nehereckých profesí.

Zdroj: ČTK

Štítky plakát, Národní divadlo Brno, Martin Glaser, Amilcare Ponchielli, Ivan Pinkava, Robert Novák, divadlo, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na plakátech Národního divadla Brno budou tváře diváků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.