Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Začíná Mistrovství České republiky v požárním sportu. Součástí je i charitativní akce

Už za pár hodin vystartují první závodníci na Mistrovství České republiky v požárním sportu profesionálních a dobrovolných hasičů v Brně. První disciplína – výstup na cvičnou věž – se odehraje v centru jihomoravské metropole na náměstí Svobody. Součástí akce bude také podpora vážně nemocného bývalého hasiče.

První soutěžní den se odehraje v pátek centru Brna na náměstí Svobody, kde lidé uvidí atraktivní podívanou v podobě disciplíny výstupu do 4. podlaží cvičné věže. Soutěžit tam budou od 13. hodiny. Poprvé se také uskuteční 1. MČR dorostu ve výstupu na věž. V sobotu a neděli bude mistrovství pokračovat ve Sportovním areálu VUT v Brně Pod Palackého vrchem. Na programu je běh na 100 m s překážkami, štafeta 4x100 m s překážkami a v neděli požární útok. V sobotu se začne v 7.30 a v neděli v 8.30 hodin.

Nadace ČEZ se akce zúčastní se svým projektem „Pomáhej pohybem“

Návštěvníci budou mít možnost minutovým šlapáním na dobročinných kolech finančně podpořit našeho bývalého příslušníka Dušana Bábíčka, který vážně onemocněl amyotrofickou laterální sklerózou (ALS) a v loňském roce musel naše řady ze zdravotních důvodů opustit. Druhým obdarovaným bude jihomoravská organizace APLA, asociace pomáhající lidem s autismem. 

Dobrovolníci stráví v sedle vždy minutu. Vydaná energie ze šlapání se následně převede na finanční příspěvek. Do sedel charitativních kol bude možné zasednout v pátek 26. srpna v Brně na náměstí Svobody v čase 10.00 – 17.00 hodin. Slavnostní předání symbolických šeků obdarovaným proběhne v neděli 28. srpna při slavnostním zakončení mistrovství na stadionu VUT Pod Palackého vrchem. Věříme, že se do této charitativní akce zapojí nejen hasiči, ale také široká veřejnost. Děkujeme proto Nadaci ČEZ a všem, kteří se rozhodnou protáhnout své tělo a zároveň pomoci dobré věci.

Zdroj: HZS Jmk

Štítky Česko, Brno, Náměstí Svobody, požární sport, ČEZ, charitativní akce, APLA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná Mistrovství  České republiky v požárním sportu. Součástí je i charitativní akce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.