Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladému muži se asi stýskalo po vězeňské cele. Při poslední akci prošlápl střechu veterána

Brněnským kriminalistům se v těchto dnech podařilo objasnit sedm případů krádeží, které má na svědomí dvaatřicetiletý recidivista. Již jedenáctkrát trestaný muž vyšel letos na jaře z vězení a hned se pustil opět „do práce“.

V květnu v brzkých ranních hodinách vnikl zloděj do areálu firmy v ulici Lidické a odcizil jízdní kolo, na kterém dojel do restaurace v Husovicích. V podniku využil nestřeženého okamžiku a odcizil číšnický flek a sbírku drobných mincí. Dalších krádeží jízdních kol se měl dopustit v areálu firmy v Brně v ulici Kulkově a také v zahradě rodinného domu v obci Nedvědice.

V Baru ve Velké Bíteši muž nepozorovaně odcizil číšnický flek, se kterým se ukryl na dámských toaletách. Vybral hotovost dvacet tisíc korun a peněženku s drobnými mincemi hodil do koše. Obdobně měl krást i v restauraci v Hradčanech.

Poslední akce mladého zloděje proběhla minulý týden, kdy během dopoledních hodin navštívil areál firmy v Židenicích, kde předvedl i trochu akrobacie. Vyšplhal se na střechu dílny a střešním oknem seskočil do vnitřních prostor, přímo na střechu zaparkovaného veteránu Tatra. Promáčknutím střechy tohoto automobilu způsobil tak škodu dvě stě tisíc korun. Dále přeskočil  na střechu karavanu a pak na další obytný vůz. Při prohledávání zaparkovaných aut byl vyrušen zaměstnanci, kteří kontaktovali policii.

Muž tak skončil opět za mřížemi. Odcizením a poškozením věcí způsobil majitelům škodu přes tři sta tisíc korun. Nyní čelí obvinění z trestných činů krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu může tentokrát hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.

Zdroj: PČR

Štítky střecha, krádež, Brno, Husovice, Tatra Trucks, Nedvědice, Velká Bíteš, Hradčany, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladému muži se asi stýskalo po vězeňské cele. Při poslední akci prošlápl střechu veterána  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.