Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výsledky kontroly potravinářské inspekce u prodejců na Zelňáku

Žádné porušení, které by se dalo kvalifikovat jako klamání spotřebitele nezaznamenali pracovníci brněnského inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce při kontrole stánkového prodeje na Zelném trhu.

Kromě monitorování situace ze strany SZPI, dozor na tržištěm provádí také jeho správci, kteří se pohybují po Zelném trhu denně. Ti dohlíží například na správné označení prodejních míst a nabízených produktů, na pořádek, který souvisí i s bezpečným pohybem nakupujících, a celkově na dodržování provozního řádu.

"Drobné nedostatky, jakým byly špatně umístěné cedulky u zboží nebo nevhodně natažená připojení k elektřině, se zatím vždy podařilo vyřešit rozumnou domluvou. Díky naší větší péči se navíc podařilo zvýšit kvalitu nabízeného zboží. Pokud by však kdokoliv z nakupujících měl pocit, že je něco v nepořádku, může se obrátit na správce, kteří sídlí na Kapucínském náměstí 10, poslat nám e-mail, zavolat, případně se ozvat prostřednictvím facebookového profilu trhu. Za každý podnět budeme rádi, protože nám pomáhá kvalitu trhu zlepšovat," uvedla místostarostka Jasna Flamiková.

Trhy na Zelňáku jsou otevřeny od pondělí do pátku v čase 6:00-18:00 hod., v sobotu pak od 6:00 do 14:00 hod. Kromě stálého provozu nabízejí i jednorázové akce, a to především v pátek a v sobotu. Letos je ještě připraveno několik dílů gastronomické série Vivat Zelňák (Slavnost rajských jablíček 19.-20. srpna, Slavnost jablek a hrušek 9.-10. září, Slavnost brambor a dýní 7.-8. října) nebo pětadvacátý ročník Brněnského biojarmarku (30. září-1. října).

Bližší informace je možné získat na webových stránkách www.trhynazelnaku.cz.

Štítky Státní potravinářská inspekce, Zelný trh (Brno), slavnost, Jasna Flamiková, Kapucínské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výsledky kontroly potravinářské inspekce u prodejců na Zelňáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.