Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výsledky kontroly potravinářské inspekce u prodejců na Zelňáku

 
čtvrtek, 18. srpna 2016, 14:07

Žádné porušení, které by se dalo kvalifikovat jako klamání spotřebitele nezaznamenali pracovníci brněnského inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce při kontrole stánkového prodeje na Zelném trhu.

Kromě monitorování situace ze strany SZPI, dozor na tržištěm provádí také jeho správci, kteří se pohybují po Zelném trhu denně. Ti dohlíží například na správné označení prodejních míst a nabízených produktů, na pořádek, který souvisí i s bezpečným pohybem nakupujících, a celkově na dodržování provozního řádu.

"Drobné nedostatky, jakým byly špatně umístěné cedulky u zboží nebo nevhodně natažená připojení k elektřině, se zatím vždy podařilo vyřešit rozumnou domluvou. Díky naší větší péči se navíc podařilo zvýšit kvalitu nabízeného zboží. Pokud by však kdokoliv z nakupujících měl pocit, že je něco v nepořádku, může se obrátit na správce, kteří sídlí na Kapucínském náměstí 10, poslat nám e-mail, zavolat, případně se ozvat prostřednictvím facebookového profilu trhu. Za každý podnět budeme rádi, protože nám pomáhá kvalitu trhu zlepšovat," uvedla místostarostka Jasna Flamiková.

Trhy na Zelňáku jsou otevřeny od pondělí do pátku v čase 6:00-18:00 hod., v sobotu pak od 6:00 do 14:00 hod. Kromě stálého provozu nabízejí i jednorázové akce, a to především v pátek a v sobotu. Letos je ještě připraveno několik dílů gastronomické série Vivat Zelňák (Slavnost rajských jablíček 19.-20. srpna, Slavnost jablek a hrušek 9.-10. září, Slavnost brambor a dýní 7.-8. října) nebo pětadvacátý ročník Brněnského biojarmarku (30. září-1. října).

Bližší informace je možné získat na webových stránkách www.trhynazelnaku.cz.

 


 

Kam dál?

Na kole jen s přilbou – pro radost i pro zdraví

čtvrtek, 18. srpna 2016, 13:09

Lidé u nás jezdí na kolech rádi. A zdaleka se nejedná jen o volnočasové vyjížďky do přírody.  V současné době se u nás...

Nový plán pro Kaménky v Černovicích vzejde ze soutěže špičkových...

čtvrtek, 18. srpna 2016, 10:18

Radní města Brna na svém zasedání v úterý 16. srpna odsouhlasili důležitý krok k vyřešení sporu o podobu zástavby v...

Před závodem MS motocyklů v Brně se po letech neřeší ekonomika

čtvrtek, 18. srpna 2016, 07:52

Velkou cenu České republiky silničních motocyklů v Brně po dlouhé době neprovázejí problémy s ekonomikou. Od letoška...

Policie hledá svědky nehody na D1, při které se zranili dva lidé

středa, 17. srpna 2016, 15:15

Policie hledá svědky nehody dvou nákladních vozů a osobního auta, při které se zranili dva lidé. Nehoda 8. srpna...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

FOTO: Z povalování na pohovce do nabušené show od Bastille, která rozdunila Karlín

Britská skupina Bastille v čele s Danem Smithem získává v posledních měsících ohromnou porci pozornosti a vděčí za ní hitu Happier, který utvořili společně s producentem Marshmello. Nejen tento, ale i spoustu dalších hitů skupina předvedla s účastí dvou předskokanů ze samého ostrova.

Jogurtové nápoje? Cukr vede nad ovocem

Praktická jogurtová svačina, na kterou nepotřebujete lžičku. To je asi hlavní výhoda kysaných nápojů oproti klasickým jogurtům. Pokud by byly k dostání neslazené, patřily by jogurtové nápoje k vítaným složkám jídelníčku. Ovocné jogurtové nápoje z nabídky běžných obchodů však obsahují velké množství cukru i přídatné látky. S ovocem většina z nich příliš nepočítá – tvoří jen jednotky procent obsahu.

Celní správa zajistila 33 kilogramů nebezpečného hovězího masa, to mělo skončit v jedné z českokrumlovských restaurací

Celní správa zastavila 12. února v Českém Krumlově osobní auto. Při kontrole příslušníci hlídky mobilního dohledu zjistili, že v kufru je uloženo několik desítek kilogramů syrového hovězího masa. Cizinec, který vozidlo řídil, k nákladu nepředložil žádné doklady.