Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž bez řidičského průkazu strážníkům neujel, auto bylo kradené

Hlídka městské policie postřehla při nedělní noční kontrole Křenové ulice volkswagen, jehož řidič kličkoval na tramvajových kolejích a nebezpečně přejížděl do protisměru.

Jakmile si všiml služebního auta městské policie, zrychlil, odbočil na Špitálku a pokusil se strážníkům ujet. Ti ale dvacetiletého muže po chvíli dostihli a zastavili. Muž po jejich výzvě vystoupil z vozidla, choval se však velmi nejistě a odpovídal nesouvisle a zmateně.

Strážníkům nebyl schopný předložit jakékoliv doklady a kromě toho se přiznal, že vůbec nevlastní řidičský průkaz. Hlídka navíc zjistila, že auto je vedené státní policií jako odcizené. Mladík to nejprve vysvětloval tím, že si ho půjčil od svého kamaráda, později ale přiznal, že stálo zaparkované v centru města.

Když potom strážníci ověřovali, jestli je muž ozbrojený, vyskládal na kapotu obsah svých kapes. Společně s dalšími věcmi tam položil i platební kartu cizí ženy. Strážníci měli podezření, že se mladík mohl dopustit hned několika trestných činů, a přivolali k němu státní policii. Její hlídku upozornili i na možnost, že by muž mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog. 

Zdroj: MPB

Štítky Volkswagen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž bez řidičského průkazu strážníkům neujel, auto bylo kradené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.