Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Biotop vedle cyklostezky letí

Už druhou sezónu je v provozu areál přírodního koupacího biotopu poblíž řeky Svratky v Horních Heršpicích. Investice městské části Brno – jih za více než 60 mil. Kč se stala nedílnou součástí letního života obyvatel této části Brna.

Návštěvníci si hlavně cení toho, že voda je čištěná přírodním způsobem a to pomocí rostlin, řas a mikroorganismů. Část biotopu slouží ke koupání, druhá část k čištění. Ve srovnání s klasickými bazény se tu nepoužívají žádné chemické látky,“ vysvětluje ředitel příspěvkové organizace Koupaliště Brno-jih  Aleš Krčál. Bazén má plochu 2750 m2, je rozdělen na plaveckou a neplaveckou část. V té plavecké je hloubka vody až 3 metry.

Přírodní čištění biotopuK odpočinku, relaxaci a opalování slouží poměrně velká travnatá plocha. Návštěvníci si tu mohou zapůjčit slunečník, maminky dokonce zakoupit jednorázovou plenku nebo nafukovací rukávky pro své dítě. Areál je vybaven toaletami, občerstvením i uzamykatelnými skříňkami. Občerstvení, mimo jiné, nabízí čerstvé saláty a bagety vlastní výroby. Často se tu zastavují cyklisté i ti, kteří se projíždějí po cyklostezce na inline bruslích, dráha vede totiž těsně kolem areálu.

Jsem rád, že si občané sem našli cestu. Přírodní čištění vody bez chlóru hlavně oceňují maminky malých dětí, ani architektura koupaliště se dvěma moly a přírodními kameny větších rozměrů není úplně obvyklá,“ doplňuje starosta ÚMČ Brno-jih Daniel Kypr.

Od června do konce července už letos navštívilo biotop přes 25 000 lidí. Otevřeno v sezóně je denně od 9 do 20 hodin, denně probíhají různé soutěže a dokonce se tu začíná vyučovat samba.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Svratka, Horní Heršpice, Kypr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biotop vedle cyklostezky letí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.