Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U soudu s Kratochvílem by měly zaznít závěrečné řeči a rozsudek

Městský soud v Brně by v případu brněnského zastupitele Tomáše Kratochvíla (zvolen za ANO) obžalovaného z krácení daně měl dnes vyslechnout dalšího svědka. Poté by měly zaznít závěrečné řeči a rozsudek. Záleží ale na tom, zda bude ukončeno dokazování.

Podle obžaloby Kratochvíl vystavoval fiktivní faktury své nábytkářské firmy Toka, a čelí tak podezření, že zkrátil daň o 1,6 milionu korun. Politik vinu odmítá a tvrdí, že byl podveden.

Kratochvílovi hrozí až osmileté vězení za to, že zahrnoval do účetnictví fiktivní faktury. Podle nich mu měly firmy automobilového závodníka Michala Pavlíka zajistit reklamu na autech jezdce, což se ale nestalo. Kratochvíl u soudu řekl, že o tom nevěděl. Podle něj se závodník Pavlík jevil jako korektní člověk a nevzbuzoval žádné podezření.

Když potom finanční úřad upozornil na nesrovnalosti, raději daň i s penále zaplatil. Podle Kratochvíla celá záležitost poškozuje jeho jméno i jméno firmy, která působí na trhu více než 20 let.

Právě Pavlíka by dnes měla soudkyně Barbora Sýkorová vyslechnout. Státní zástupce Jaroslav Paul uvedl, že činnost byla poměrně sofistikovaná, ale že lze zcela jasně prokázat, že auta s reklamou firmy na zahraničních závodech nejezdila. Paul odmítl uvést, jaký trest bude pro Kratochvíla navrhovat, řekl jen, že bude požadovat spíš finanční trest než vězení.

Zdroj: ČTK

Štítky Tomáš Kratochvíl, daň, Michal Pavlík, Brno, TOKA a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U soudu s Kratochvílem by měly zaznít závěrečné řeči a rozsudek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.