Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Odborníci z DPMB pomáhají vybudovat síť MHD v Tádžikistánu

Odborní pracovníci z dopravního podniku byli osloveni ke spolupráci na projektu, jehož cílem je zřídit městskou hromadnou dopravu v Tádžikistánu. Konkrétně ve městě Kurgan-Tyube a jeho blízkém okolí.

 „Za DPMB se přímo podílí dva vybraní zástupci, a to samozřejmě s využitím odborných znalostí dalších kolegů. Jsem proto velmi rád, že právě naši zaměstnanci byli k tomuto projektu přizváni,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek. 

Hlavní úloha pracovníků DPMB spočívá v návrhu řešení vozovny, především její kapacity a technického vybavení. „Máme také navrhnout vhodný typ autobusů, který by splnil potřeby místního provozu. V některých případech se musíme vyrovnat dokonce se specifickými požadavky například s vyšetřovnou pro řidiče. Každého před nástupem do služby musí prohlédnout lékař,“ popsal vedoucí technického odboru DPMB Zdeněk Jarolín. Na podobném zahraničním projektu se zaměstnanci dopravního podniku podílí poprvé. „Samozřejmě se jedná o zajímavou zkušenost, která obohatí a taky  zhodnotí dosavadní práci našich lidí,“ upozornil generální ředitel DPMB.

V současné době je projekt v prvotní fázi. V dalším kroku budou Světová a Evropská banka pro obnovu a rozvoj rozhodovat o finanční spoluúčasti.  Následně může začít výstavba. „Vše záleží na posouzení a délce rozhodnutí jednotlivých institucí, ale při optimistickém scénáři by se první autobusy mohly po městě Kurgan-Tyube rozjet do dvou let,“ uzavřel Zdeněk Jarolín vedoucí tohoto zahraničního projektu za DPMB.

Tisková zpráva

Štítky Dopravní podnik města Brna, Tádžikistán, projekt, Evropská banka pro obnovu a rozvoj, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odborníci z DPMB pomáhají vybudovat síť MHD v Tádžikistánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.