Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihomoravská přírodní koupaliště mají vodu vhodnou ke koupání

Jihomoravská přírodní koupaliště mají stále vodu vhodnou ke koupání, mírně zhoršené vlastnosti vykazují jen Sokolské koupaliště na Brněnské přehradě a rybník Suchý na Blanensku. Vyplývá to z výsledků měření krajské hygienické stanice.

Na Brněnské přehradě hygienici sledují pět koupališť, a to Kozí horku, Osadu, Rakovec, Rokli a Sokolské koupaliště. Ještě v červenci voda v přehradě vykazovala mírně zhoršené vlastnosti, i ta je však vhodná ke koupání. Žádné problémy lidem nehrozily, voda mohla být jen třeba kalná nebo cítit rybinou.

Začátkem srpna se ale kvalita vody v přehradě vyjma Sokolského koupaliště zlepšila a stav se od té doby nezměnil. Hygienici během léta zatím nezaznamenali, že by některé ze zhruba dvacítky přírodních koupališť mělo
vodu nevhodnou ke koupání nebo dokonce nebezpečnou. Kvalitu vody zjišťují nejméně jednou za měsíc, někdy i častěji. Informace pak rekreanti najdou na informačních tabulích.

Kvalitu vody mění například počasí. Když je horko, mohou se přemnožit sinice, když prší, mohou se do vody dostat naplavené nečistoty.

Voda vhodná ke koupání je i ve Vranovské přehradě, ve Výrovicích, Banticích a Vémyslicích na Znojemsku, v Lulči na Vyškovsku, na Lučině a v Bohuslavicích na Hodonínsku.

Bez obav se lze koupat také na Nových Mlýnech na Břeclavsku, na Palavě a v Letovicích na Blanensku i v Kovalovicích na Brněnsku nebo v přírodním koupacím biotopu v obvodu Brno-jih.

Zdroj: ČTK

Štítky koupání, přírodní koupaliště, Brněnská přehrada, koupaliště, okres Blansko, Krajská hygienická stanice, Rokle, Rakovec, Osada, Kozí horka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravská přírodní koupaliště mají vodu vhodnou ke koupání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.