Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na přehradě se zlepšila kvalita vody, dá se v ní koupat

V Brněnské přehradě se zlepšila kvalita vody, vyplývá z výsledků měření krajské hygienické stanice. V červenci mělo všech pět sledovaných koupališť Kozí horka, Osada, Rakovec, Rokle a Sokolské koupaliště mírně zhoršené vlastnosti, nyní stav přetrvává už jen na Sokolském koupališti.

Mírně zhoršené vlastnosti má nově i rybník Suchý na Blanensku. Spolu se Sokolským koupalištěm je však nadále vhodný ke koupání stejně jako ostatní sledované vodní nádrže jižní Moravy.

V Brněnské přehradě se dalo koupat i v červenci, když měla voda mírně zhoršené vlastnosti. Žádné problémy lidem nehrozily, voda mohla být jen třeba kalná nebo cítit rybinou. Kvalitu vody mění například počasí. Když je horko, mohou se přemnožit sinice, když prší, mohou se do vody dostat naplavené nečistoty.

Hygienici zatím během léta nezaznamenali, že by některé ze zhruba dvacítky přírodních koupališť mělo vodu nevhodnou ke koupání nebo dokonce nebezpečnou. Měření provádějí nejméně jednou za měsíc, někdy i častěji. Informace pak rekreanti najdou na informačních tabulích.

Vhodná voda je i ve Vranovské přehradě, ve Výrovicích, Banticích a Vémyslicích na Znojemsku, v Lulči na Vyškovsku, na Lučině a v Bohuslavicích na Hodonínsku, na Nových Mlýnech na Břeclavsku, na Palavě a v Letovicích na Blanensku i v Kovalovicích na Brněnsku nebo v přírodním koupacím biotopu v obvodu Brno-jih.

Zdroj: ČTK

Štítky koupaliště, Brněnská přehrada, Krajská hygienická stanice, Rokle, Kozí horka, okres Blansko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přehradě se zlepšila kvalita vody, dá se v ní koupat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.