Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno žádá o dotaci na podporu méně úspěšných školáků

Brno se uchází o přidělení dotace na projekt nazvaný Prevence školní neúspěšnosti na základních školách. Akci financuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy s podporou evropských fondů.

V případě úspěchu bude program realizován od září roku 2017 do prosince roku 2019. V projektu bude zapojeno 66 základních škol zřizovaných městem Brnem a jeho městskými částmi, 2 školy jiných zřizovatelů (NNO a církev), které s městem Brnem a jím zřizovanými školami dlouhodobě spolupracují, a 7 dalších organizací, které doučují znevýhodněné žáky základních škol v neformálních klubech (například Diagnostický ústav pro mládež a středisko výchovné péče Veslařská či Diecézní charita).

„Věřím, že projekt pomůže tam, kde je to nejvíce potřeba, tedy u žáků, pro které bývají mezery v základním vzdělání překážkou v občanském a pracovním životě,“ dodává radní pro školství, mládež a tělovýchovu Jaroslav Suchý.

Plošné zapojení základních škol bylo zvoleno proto, že dnes už většina z nich má spádové znevýhodněné žáky (např. děti, které bydlí na menších ubytovnách, v bytech pro sociálně slabé apod.) a dá se očekávat, že je budou vzdělávat i nadále.

 Z projektu bude podpořeno například doučování žáků, kluby a kroužky směřující k podpoře aktivního občanství a podpoře metodologické a tržní sociální gramotnosti (znalosti a dovednosti nutné pro zvládání osobního i profesního života v tržních vztazích apod.), kariérní poradenství, realizace workshopů pro sociální pracovníky atd.

Rozpočet tohoto projektu je 49 milionů korun. 

Zdroj: Brno.cz

Štítky Brno, projekt, základní škola, Jaroslav Suchý, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno žádá o dotaci na podporu méně úspěšných školáků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.