Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bankovní terminály se DPMB osvědčily. Budou je mít všichni revizoři

Zaplatit pokutu kartou přímo ve voze. Takovou možnost mají černí pasažéři od 1. května letošního roku. V rámci pilotního projektu byla totiž část revizorů vybavena pěti mobilními bankovními terminály.

Za období květen – červen bylo zjištěno 11 617 cestujících bez platného jízdného dokladu.  1 617 zaplatilo pokutu přímo na místě z toho 234 platební kartou,“ uvedl vedoucí tarifního odboru DPMB Vít Prýgl.

Když má revizor terminál, každá druhá pokuta uhrazena na místě, je provedena právě platební kartou. Revizoři novinku přivítali, navíc je tento způsob úhrady výhodnější i pro černé pasažéry. Další úkony související se zápisem o provedené přepravní kontrole jsou totiž složité a mohou být dokonce i dražší.

Řada cestujících u sebe v současné době ani nenosí dostatečnou hotovost. I když se jedná o černé pasažéry, měli by mít možnost zaplatit pokutu i kartou. Už příští rok proto bude všech 45 revizorů Dopravního podniku města Brna vybaveno mobilními platebními terminály,“ prozradil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Tisková zpráva

Štítky Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bankovní terminály se DPMB osvědčily. Budou je mít všichni revizoři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.