Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cyklistovi naměřili slavkovští policisté téměř čtyři promile

V neděli večer řešili slavkovští a následně i vyškovští dopravní policisté nehodu v obci Hrušky na Slavkovsku. Mladý muž si vyjel na kole. Notná dávka zkonzumovaného alkoholu však způsobila, že při jízdě po silnici z kola spadl.

Slavkovské policisty výsledek dechové zkoušky v hodnotě 3, 7 promile vzhledem k chování cyklisty nepřekvapil. Záchranáři pak pětadvacetiletého výtečníka převezli s lehkým zraněním do nemocnice. Nezodpovědného mladíka čeká přestupkové řízení s tučnou pokutou.

Policisté v této souvislosti upozorňují na skutečnost, že cyklista je řidičem nemotorového vozidla. Platí pro něj zákaz požívání alkoholu před jízdou. Ten totiž může způsobit nejen zranění u cyklisty samotného pádem z kola jako v tomto případě.

Zvláště v letním období totiž policisté řeší dopravní nehody za účasti cyklistů častěji. Pokud je cyklista pod vlivem alkoholu čeká ho nejen citelná pokuta až do výše padesáti tisíc korun u přestupkového řízení. V případě zavinění dopravní nehody to znamená také povinnost nahradit škodu, která se může vyšplhat do značných částek. Ani pojišťovny tuto skutečnost u svých klientů netolerují.

Zdroj: PČR

Štítky cyklista, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistovi naměřili slavkovští policisté téměř čtyři promile  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.