Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #10

K létu neodmyslitelně patří festivaly. Upřímně, protancovanou noc pod širým nebem a spaní ve stanu bychom si v lednu moc neužili. Za oblíbenými kapelami či místy jezdíme přes celou republiku a někteří i za hranice.

Na každém festivalu jsem objevila minimálně jednu kapelu, o které jsem do té doby neměla ponětí, ale jejich hudba mě zaujala po prvních tónech. Nové kapely můžete objevit i v Brně, tento týden zde bude hned několik koncertů rozmanitých žánrů.

Ve čtvrtek 4. srpna bude ve Staré Pekárně hrát alternativní kapela Gronkjor a s nimi i The Durgas, která patří mezi patrně nejlepší klubové kapely současnosti. Bratři, kteří založili The Durgas pochází z USA a ve své hudbě kombinují prvky reggae, punku a folku. 

Z Ameriky za námi přijela také zpěvačka Shilpa Ray, jejíž koncerty se vezou na rockové vlně. Vystoupí v neděli 7. srpna v prostoru jénem PRAHA – Fórum pro architekturu a média. To, že se bude jednat o nevšední zážitek, potvrzuje svými slovy i Nick Cave: "Shilpa Ray je jedním z největších fenoménů, které jsem zaznamenal za dluhou dobu, má před sebou velkou budoucnost!

Hlavním bodem tohoto týdne bude událost Balkan Bashavel v areálu Trojky, která slibuje dlouho noc a protančené boty. Hrát bude DJské duo MALALATA, pražská kapela Mr. Loco a ze Sloveska dorazí Dr. Balkan z Bassta Fidli Crew. Balkánská a cikánská muzika rozproudí krev rychleji, než poslouchání rádio hitovek. To mi věřte.

Autoři

Štítky hudební skupina, festival, Shilpa Ray, USA, Nick Cave, Brno, koncert, Mr. Loco, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbna radí, kam v týdnu vyrazit #10  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.