Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vyhlídka z věže Staré radnice? Nyní jako dárek k jízdě v minibusu

Poznat Brno a jeho památky mají možnost Brňané a návštěvníci města v rámci vyhlídkových jízd turistickým minibusem. Minibus odjíždí pravidelně od pátku do neděle (v 10, ve 13 a v 16 hodin) ze zastávky uprostřed náměstí Svobody. Trasa vede okolo čtyř slavných brněnských vil a jízda trvá 2 hodiny.

Na poslední červencový víkend připravilo Turistické informační centrum města Brna zvláštní akci. Jízdenka na minibus bude zároveň vstupenkou na věž Staré radnice. 

Při jízdě minibusem doprovází turisty zkušený průvodce, pro zahraniční návštěvníky jsou připraveny audioguidy s nahrávkou v anglickém a německém jazyce. „Jízda minibusem má pro turisty přidanou hodnotu v tom, že se dostanou k památkám a zajímavostem Brna, které jsou mimo centrum města a hůře dostupné pěšky,“ upozorňuje vedoucí městské destinační agentury TICmB Petra Kovářová.

Během trasy uvidíte kostel sv. Jakuba, Janáčkovo a Mahenovo divadlo, park Lužánky, vilu Löw-Beer, z jejíž zahrady je výhled i na vilu Tugendhat, paláce Tivoli, Jurkovičovu vilu, Hvězdárnu a planetárium Brno a si prohlédnete zahradu vily Stiassni. Dále pojedete kolem brněnského výstaviště, Mendelova muzea, baziliky Nanebevzetí Panny Marie a kostela pravoslavného kostela sv. Václava na hrad Špilberk. Závěrečná část trasy vede ulicí Pekařskou a Husovou kolem Moravské galerie, Besedního domu a kostela Jana Amose Komenského zpět na náměstí Svobody.

V sobotu 30. července a v neděli 31. července bude navíc jízdenka na minibus platit i jako vstupenka na věž Staré radnice. Jízdné pro dospělého je 190 korun, děti do 7 let, studenti, senioři, ZTP a ZTP/P zaplatí 120 korun, rodinné jízdné (2 dospělí a 2 děti) vyjde na 500 korun. Děti do 6 let jedou zdarma.

Předprodej jízdenek je v informačním centru na Staré radnici, Radnická 8 nejpozději 30 minut před odjezdem minibusu. Jízdenky na zbylá místa je možné zakoupit přímo v minibusu u průvodce těsně před odjezdem. „V informačním centru také nabízíme možnost zakoupení dárkového poukazu na vyhlídkovou jízdu,“ dodává Petra Kovářová.

Štítky Brno, radnice, vila, kostel, Mahenovo divadlo, Jan Amos Komenský, Nanebevzetí Panny Marie, Hvězdárna a planetárium Brno, Besední dům, Mendelovo muzeum Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlídka z věže Staré radnice? Nyní jako dárek k jízdě v minibusu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.