Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starý most mezi Ochozem u Brna a Hostěnicemi nahradí nová bezpečná konstrukce

Most přes potok Říčka na silnici mezi Ochozem u Brna a Hostěnicemi je v havarijním stavu. Jihomoravští silničáři jej proto zboří a postaví místo něj most nový.

Investiční akci s odhadovanou cenou 6,4 milionu korun (bez DPH) posvětili dnes (26. 7. 2016) radní Jihomoravského kraje. Stavební práce by mohly odstartovat už letos v září, hotovo by mělo být v červu příštího roku.

„Loňská prohlídka mostu odhalila celou řadu poškození. Nosná konstrukce je zdevastovaná, ocelové nosníky a příčné trubky místy zcela zkorodované. Ve špatném stavu jsou i železobetonové okraje mostu. Zdivo spodní stavby se lokálně hroutí,“ popsal současný stav náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák s tím, že cílem veřejné zakázky je proto odstranění původní konstrukce mostu a vybudování nové mostní konstrukce, která bude polohově respektovat průběh koryta vodoteče a bude mít zvětšenou průtočnou kapacitu.

„Na výtokové straně je navrženo rozšíření mostu tak, aby bylo možné na mostě provést jednostranný chodník. Ten spolu s navrženým řádným místem pro přecházení umožní vybudování bezpečných zastávek integrovaného dopravního systému na obou předpolích,“ uzavřel Hanák.

Tisková zpráva

Štítky Hostěnice, Ochoz u Brna, Roman Hanák, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starý most mezi Ochozem u Brna a Hostěnicemi nahradí nová bezpečná konstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.