Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně znovu začal soud s ženou obžalovanou z vraždy přítele

Krajský soud v Brně dnes znovu začal projednávat případ jednatřicetileté Martiny Kulíškové z Lipůvky na Blanensku, která podle obžaloby v létě 2014 zavraždila svého přítele. Hrozí jí až 18 let vězení. Soud jednání po čtení listinných důkazů odročil na polovinu září.

Krajský soud ženu už v polovině prosince 2014 poslal za ublížení na zdraví s následkem smrti na čtyři roky do vězení, olomoucký vrchní soud ale případ vrátil zpět k projednání. O půl roku později ženu krajský soud kvůli rozporům v případu zprostil obžaloby, vrchní soud ale případ znovu vrátil zpět.

Kulíšková dnes u soudu vypovídat odmítla, v předchozích výpovědí ale uvedla, že jí přítel tři roky týral. Řekla, že jí bil, psychicky trápil, údajně na ni při jedné z hádek vytáhl nůž, a dokonce se ji pokusil topit ve vaně. Žena se s ním údajně chtěla několikrát rozejít, k tomu ale nedošlo.

Spory vyvrcholily předloni, kdy podle obžaloby žena svého přítele bodla nožem. "Povalil mě na postel a dal mi na zadek. Já jsem ho pak ve vzteku bodla. Kdybych ho chtěla zabít, bodla bych ho do krku nebo do srdce. Bodla jsem ho do pravého ramene," uvedla podle spisu žena při výslechu na policii.

Následně přivolala sanitku, muž ale do příjezdu zdravotníků vykrvácel. K vraždě se žena původně sama přiznala jak na policii, tak u prvního líčení u krajského soudu. U následného líčení u krajského soudu pak ale tvrdila, že se na policii přiznala pod nátlakem a při výpovědi u soudu jen potvrzovala to, "co bylo v papírech".

Z výsledků vyšetřování není přesně zřejmé, co způsobilo ránu na mužově rameni. Muž se mohl nabodnout i na střep ze skleněných dveří, které se při hádce rozbily. Pro Kulíškovou svědčí dvě skutečnosti: muž sám to říká v
audionahrávce pořízené, když telefonovala záchranářům, aby mu přijeli pomoci. Na žádném z nožů v domě se také nenašly stopy DNA údajné oběti.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Krajský soud v Brně, okres Blansko, Lipůvka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně znovu začal soud s ženou obžalovanou z vraždy přítele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.