Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Akvabely Bernardová a Dufková před OH vystoupí na exhibici v Brně

Synchronizované plavkyně Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou se před odletem na olympijské hry do Ria de Janeiro představí ve středu od 18:00 na exhibici v Brně. Akci v plavecké hale za Lužánkami zpestří i vystoupení juniorských akvabel.

"Už se balíme. Ale chceme si ještě vyzkoušet a divákům předvést, s čím odlétáme do Ria. Zaplaveme obě naše olympijské sestavy, které jsme hodně vylepšily," řekla Dufková.

V letošním roce si české akvabely vybojovaly olympijskou nominaci v kvalifikačním závodě v Riu. Na květnovém evropském šampionátu v Londýně skončily ve finále sedmé v technickém i volném programu.

Čtyřicetiletá Bernardová míří už na pátou olympiádu. Debutovala na OH 2000 v Sydney, kde skončila s Janou Rybářovou patnáctá. O čtyři roky později v Aténách obsadily s Ivou Bursovou 14. místo. S Dufkovou byly v Pekingu osmnácté a v Londýně jim patřilo 14. místo.

Pátým startem pod pěti kruhy se Bernardová přiblíží českým rekordmanům. O jednu účast více mají vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová, veslaři Václav Chalupa s Jiřím Ptákem a běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Ta má vedle pěti zimních her na kontě i jednu účast na letní olympiádě v závodě horských kol.

Zdroj: ČTK

Štítky olympijské hry, Soňa Bernardová, Alžběta Dufková, synchronizované plavání, Brno, Rio de Janeiro, Lužánky, Londýn, Jana Rybářová, Letní olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akvabely Bernardová a Dufková před OH vystoupí na exhibici v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.