Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Muž odsouzený na 12,5 roku za vraždu společnice v Brně se odvolal

Třicetiletý Patrik Olszar z Havířova, kterému Krajský soud v Brně uložil za vraždu placené společnice v hotelovém pokoji trest 12,5 roku vězení, se proti rozsudku odvolal. Řekla to mluvčí brněnského soudu Simona Tesařová. Rozsudek není pravomocný, případ bude řešit olomoucký vrchní soud.

Olszar se k vraždě přiznal, nepravomocný trest mu krajský soud uložil na konci května. Hrozilo mu až 18 let vězení.

Podle obžaloby Olszar loni v polovině května vyhrál vysokou částku v baru vautomatech, a protože se chtěl bavit, s kamarádem vyrazili do nevěstince. Olszar si sjednal společnici a ubytoval se s ní v pokoji v hotelu v Bratislavské ulici.

S dívkou se ale pohádali a Olszar ji podle státního zastupitelství škrtil adusil polštářem. Muž u soudu připustil potyčku. Tvrdil, že ho dívka uhodila, on reflexivně reagoval úderem a shodil ji z postele. Důvody konfliktu si prý nepamatuje. "Hádala se, křičela, snažila se kopat, říkal jsem jí, ať se uklidní," vypověděl Olszar. V přípravném řízení uvedl, že dívka odmítla sexuální praktiku, na které se předtím dohodli, což ale obžalovaný později popřel.

Když se dívka pod polštářem přestala hýbat, pokoušel se ji Olszar ještě probrat studenou vodou. Když zjistil, že je mrtvá, z hotelu odešel a napadlo jej, že pojede do Vídně. Taxíkem se nechal dovézt do Mikulova a pěšky se vydal k hranici, cestou ale znovu usedl v baru se společnicemi a poté se ubytoval v hotelu. Druhý den sám zavolal na policii.

Kromě Olszara se odvolal i přítel zavražděné dívky, a to proti výroku o náhradě nemajetkové újmy.

Zdroj: ČTK
 

Štítky vražda, Brno, Simona Tesařová, Krajský soud v Brně, Havířov, hotel, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž odsouzený na 12,5 roku za vraždu společnice v Brně se odvolal  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.