Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské strážníky školil v jízdě na skútru i závodník Abraham

Pilotního kurzu zaměřeného na jízdu na skútru v městském provozu se dnes účastnilo 15 brněnských strážníků, na Masarykově okruhu je školil závodník Karel Abraham a testovací jezdec Karel Táborský. 

Další kurzy pro strážníky by měly v blízké době pokračovat, záležet ale bude na kapacitě brněnského Automotodromu, řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Brněnská městská policie má v současné době 32 skútrů, z toho tři jsou poháněny elektřinou. "Hlídek na skútrech postupně přibývá a mezi strážníky je o motoškolu značný zájem. Kurz je nastavený přesně podle našich každodenních potřeb," uvedl ředitel brněnských strážníků Bohumil Šimek.

Školení se konalo na "malé" dráze okruhu, která je podle Ghanema ideálním místem pro nácvik ovládání skútru v nižších rychlostech a k simulaci pohybu v městském provozu. Dnešního kurzu se podle mluvčího zúčastnili strážníci, kteří už s jízdou na skútrech měli nějaké zkušenosti. V blízké době by se ale měl uskutečnit i kurz pro ty méně zkušené.

Automotodrom tyto kurzy organizuje také pro policii, za osm let spolupráce prošly školeními stovky policistů, příslušníků Vojenské policie, Hradní stráže i policistů ze Slovenska. Letos Automotodrom otevřel i kurz zaměřený na jízdu na skútru v městském provozu pro veřejnost.

Štítky Karel Abraham, Masarykův okruh, Bohumil Šimek, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské strážníky školil v jízdě na skútru i závodník Abraham  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.